Επεισόδια στο ΟΑΚΑ μεταξύ οπαδών ΑΕΚ – Άγιαξ (0-2) – Video

Επεισόδια σημειώθηκαν στις κερκίδες του ΟΑΚΑ, λίγη ώρα πριν από την έναρξη της αναμέτρησης της ΑΕΚ με τον Άγιαξ για το Champions League. Τα επεισόδια, κατά τη διάρκεια των οποίων εκτοξεύτηκαν βόμβες μολότοφ και κροτίδες, διήρκεσαν περίπου δέκα λεπτά προκαλώντας την επέμβαση των ΜΑΤ. Το παιχνίδι έληξε με νίκη του Άγιαξ με 2-0 επί της ΑΕΚ που έπαιζε από το 67ο λεπτό με 10 παίκτες εξαιτίας αποβολής του Μάρκο Λιβάγια με κόκκινη κάρτα. Τα δύο γκολ του Άγιαξ έβαλε ο Ντούσαν Τάντιτς (στο 68′ με πέναλτι και στο 72′).

Σύμφωνα πληροφορίες, στα επεισόδια ενεπλάκησαν οπαδοί της ΑΕΚ με εκείνους του Άγιαξ, ενώ έλαβαν μέρος και οπαδοί του Παναθηναϊκού. Οι οπαδοί εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ και κροτίδες, ενώ στην εξέδρα των Ολλανδών μπήκαν τα ΜΑΤ.

Η ένταση κράτησε επί περίπου 10 λεπτά, ενώ στην κερκίδα των Ολλανδών έπεσε… άγριο ξύλο.

Στιγμές χάους, με χημικά, χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και κυνηγητό στους δρόμους επικράτησε νωρίτερα στο Γκάζι, μεταξύ των συγκεντρωμένων στο σημείο οπαδών του Άγιαξ και των ΜΑΤ.

Οι οπαδοί του Άγιαξ προκαλούσαν τις αστυνομικές δυνάμεις και όταν κινήθηκαν εναντίον τους με σκοπό να σπάσουν τον κλοιό, δέχθηκαν την αντίδραση των αστυνομικών.

Στο σημείο, ανάμεσα στα μαγαζιά, επικράτησε μεγάλη ένταση, αλλά μετά την επέμβαση των ΜΑΤ, οι οπαδοί του Άγιαξ περιορίστηκαν και αφού τέθηκαν υπό έλεγχο, μπήκαν στα πούλμαν που θα τους μετέφεραν στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού σταδίου για το ματς με την πρωταθλήτρια Ελλάδας.

Θυμίζουμε ότι επεισόδια σημειώθηκαν και το βράδυ της Δευτέρας 26 Νοεμβρίου, μεταξύ οπαδών της ΑΕΚ με οπαδούς του Παναθηναϊκού, του Άγιαξ αλλά και Πολωνούς χούλιγκαν, στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, στο ύψος της πλατείας Ελληνικής Δημοκρατίας. Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις των ΜΑΤ και μετά από αρκετή ώρα επικράτησε ηρεμία, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ειδικότερα, ομάδα περίπου 150 ατόμων, που αποτελείτο από οπαδούς του Παναθηναϊκού και του Άγιαξ αλλά και Πολωνών χούλιγκαν της Βίσλα Κρακοβίας, βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ προκειμένου να παρακολουθήσουν την προπόνηση της ολλανδικής ομάδας, η οποία βρίσκεται στην Αθήνα προκειμένου να αναμετρηθεί με την ΑΕΚ.

Στη συνέχεια και μετά το πέρας της προπόνησης και κατά την επιστροφή τους από το γήπεδο, εξήλθαν στο σταθμό του ηλεκτρικού στη Βικτώρια και στη συνέχεια άρχισαν να ανηφορίζουν τη λεωφόρο Αλεξάνδρας. Εκεί, κοντά σε σύνδεσμο της ΑΕΚ, τους περίμεναν περίπου 100 οπαδοί της ΑΕΚ, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει συμπλοκή.

Δεν έχει γίνει γνωστό έως αυτή την ώρα, εάν η αστυνομία έχει προχωρήσει σε συλλήψεις ή προσαγωγές. με τους οπαδούς του ΠΑΟ, του Άγιαξ και τους Πολωνούς να διαφεύγουν στο Πεδίον του Άρεως ενώ οι οπαδοί της ΑΕΚ κατευθύνθηκαν στα Εξάρχεια.