Αίσιο τέλος στη νέα επιχείρηση διάσωσης ορειβατών στον Όλυμπο

Φωτογραφία αρχείου

Νέα επιχείρηση διάσωσης δύο ορειβατών διεξήχθη το απόγευμα της Κυριακής 10-12-2017 στον Όλυμπο λίγες ώρες μετά την τραγωδία με θάνατο από πτώση ορειβάτη σε γκρεμό βάθους 150 μέτρων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την πυροσβεστική, λίγο μετά τις 14:00 ενημερώθηκε η υπηρεσία για πτώση δύο ατόμων σε γκρεμό στην προαναφερόμενη θέση, η οποία απέχει 3,5 ώρες πεζοπορίας, από το καταφύγιο Πριόνια.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο άνδρας που κάλεσε την Πυροσβεστική, οι δύο ορειβάτες έχουν τραυματιστεί κατά την πτώση τους, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να είναι γνωστές περισσότερες πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας τους.

Τελικά, η  περιπέτεια των δύο τραυματισμένων ορειβατών στον Όλυμπο, είχε αίσιο τέλος καθώς διακομίζονται στο Νοσοκομείο Κατερίνης. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ο 49χρονος νοσηλεύεται ήδη στο Νοσοκομείο Κατερίνης, ενώ ο δεύτερος, 65χρονος τελικά, όπως προέκυψε επίσημα και όχι 55χρονος -όπως αναφέρθηκε σε νωρίτερο τηλεγράφημα- λίγο μετά τις 10 το βράδυ αφίχθηκε στο καταφύγιο Πριόνια και με ασθενοφόρο μεταφέρεται και αυτός στο προαναφερόμενο νοσοκομείο.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (ΕΟΔ) ενημερώθηκε για το σημερινό περιστατικό μέσω ασυρμάτου στις 13.32 από έναν φίλο των δύο τραυματισμένων ορειβατών. Στην επιχείρηση συμμετείχαν έξι διασώστες της ΕΟΔ, οκτώ στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λιτοχώρου και κλιμάκιο της 2ης ΕΜΑΚ.

Οι δύο τραυματίες, όπως από νωρίς γνωστοποιήθηκε, φέρουν εκδορές στο πρόσωπο και κατάγματα στα πλευρά, ενώ το συμβάν έγινε κοντά στη θέση Λιβαδάκι και συγκεκριμένα στην περιοχή «Κόψη Πάγος». Τονίζεται ότι η προαναφερόμενη θέση απέχει από το καταφύγιο Πριόνια 3,5 ώρες πεζοπορίας.

Το σημερινό συμβάν έρχεται μία ημέρα μετά την τραγωδία, επίσης στον Όλυμπο, με την πτώση ορειβάτη σε γκρεμό βάθους 150 μέτρων, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του. Ο ορειβάτης ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από γκρεμό, κοντά στο καταφύγιο «Σπήλιος Αγαπητός» και μεταφέρθηκε στην περιοχή Πριόνια. Σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία περιοχή ο δεύτερος ορειβάτης ανασύρθηκε νεκρός από χαράδρα βάθους 200 μέτρων.

Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Δίου-Ολύμπου.