ΕΦΚΑ: Έως 30-06-2017 η καταβολή ασφαλιστικών εισφορών των δικηγόρων

Συναίνεσε, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017, το υπουργείο Δικαιοσύνης, ο διοικητής του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), Αθανάσιος Μπακαλέξης, στο αίτημα του υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή, να εξετάσει θετικά το αίτημα των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας για παράταση της προθεσμίας καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών των δικηγόρων του περασμένου έτους (2016) έως την 30ή Ιουνίου 2017.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Δικαιοσύνης συναντήθηκε το πρωί της Πέμπτης 30 Μαρτίου 2017 με τον κ. Μπακαλέξη. Ο υπουργός Δικαιοσύνης στο πλαίσιο της συνάντησης έθεσε υπόψη του κ. Μπακαλέξη το αίτημα των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας για παράταση της καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών των δικηγόρων του 2016 έως την 30ή Ιουνίου 2017. Ο διοικητής του ΕΦΚΑ, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, έδωσε «ανάλογες διαβεβαιώσεις» στο αίτημα του υπουργού.

Ακόμη, κατά την εν λόγω συνάντηση συζητήθηκε το ενδεχόμενο αξιοποίησης των κτιριακών υποδομών του οργανισμού για τη στέγαση δικαστικών υπηρεσιών.

Να σημειωθεί ότι μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης 30-06-2017, δεν είχε εκδοθεί η σχετική απόφαση για παράταση της προθεσμίας καταβολής ασφαλιστικών εισφορών των δικηγόρων, η οποία και αναμένεται.