Η ΑΕΚ έμεινε στο 0-0 στη Λάρισα

Η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το εμπόδιο της ΑΕΛ, στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της Super League, καθώς έμεινε στο 0-0 στη Λάρισα. Το παιχνίδι, στον απαράδεκτο για τόσο υψηλό επίπεδο αγωνιστικό χώρο, οι δύο ομάδες δεν δημιούργησαν πολλές καλές ευκαιρίες και τελικά μοιράστηκαν τους βαθμούς. «Μοιραίος» παίκτης της ΑΕΛ ο Κενάν Μπαργκάν, ο οποίος στις καθυστερήσεις έχασε μοναδική ευκαιρία για να χαρίσει στην ομάδα του τη μεγάλη νίκη.

Φτωχό ήταν το θέαμα στο πρώτο ημίχρονο στο «χωράφι», που αποτελεί την έδρα της ΑΕΛ. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πιο δυνατά, αλλά και οι δύο ομάδες πολύ δύσκολα μπορούσαν να συνδιαστούν επιτυχημένα, καθώς πέρα από την πίεση των αντιπάλων τους, είχαν ν’ αντιμετωπίσουν και τον κάκιστο αγωνιστικό χρόνο. Οι δύο ομάδες είχαν από μια καλή ευκαιρία στο πρώτο 45λεπτο.

Αρχικά για την ομάδα της Λάρισας, η οποία στο 34ο λεπτό είχε δοκάρι. Στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο, μετά από παράλληλη κίνηση του Μπαργκάν με τη γραμμή της μεγάλης περιοχής, σούταρε και έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Μπάρκα. Στο αμέσως επόμενο λεπτό «απάντησε» η ΑΕΚ. Γύρισμα του Μπακάκη από τα δεξιά, έδιωξε ο Κρίστινσον και η μπάλα πήγε στον Μπογέ, ο οποίος δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα από εξαιρετική θέση.

Στην επανάληψη, η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη μπήκε αποφασισμένη να ελέγξει το ματς και να απειλήσει την αντίπαλη εστία. Μόλις στο 50ο λεπτό έχασε μεγάλη ευκαιρία, όταν μετά από ωραία μπαλιά του Οικονόμου για τον Πόνσε, ο τελευταίος σούταρε από κοντά, αλλά οι αμυντικοί έδιωξαν σε κόρνερ.

Η ΑΕΛ στη συνέχεια έχασε ακόμη μεγαλύτερη ευκαιρία, όταν στο 57′ ο Μπαργκάν βρέθηκε σε πολύ καλή θέση, αλλά προσπάθησε να «εκτελέσει» τον Μπάρκα και αστόχησε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Στα επόμενα λεπτά η ΑΕΚ πήρε ξανά την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά δυσκολευόταν να βρει διαδρόμους προς την εστία του Κρίστινσον. 

Το παιχνίδι τελείωσε χωρίς γκολ, αλλά «μοιραίος» παίκτης για τους γηπεδούχους ήταν ο Κενάν Μπαργκάν, ο οποίος στις καθυστερήσεις είχε την ευκαιρία να χαρίσει στην ομάδα του τη μεγάλη νίκη, αλλά το σουτ του, με εξουδετερωμένο τον Μπάρκα, δεν έφθασε στα δίχτυα, καθώς ο Οικονόμου την έδιωξε ακριβώς πάνω στη γραμμή της εστίας του!
Ο διαιτητής του αγώνα, Πραξιτέλης Ζαχαριάδης, έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Ακόστα, – Χουλτ, Οικονόμου, Γιαννιώτα.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Γκόλιας, Χούμπτσεβ (72′ Μπάλλας), Ζίζιτς, Γκοΐκοβιτς, Αντονι, Ακόστα, Μιλοσάβλιεβιτς, Μπαργκάν, Ντέλετιτς, Νούνιτς.

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Χουλτ, Τσιγκρίνσκι, Οικονόμου, Μπακάκης (68′ Γκάλο), Μοράν, Γαλανόπουλος, Κλωναρίδης (56′ Γιαννιώτας), Λιβάια, Μπογέ (79′ Γιακουμάκης), Πόνσε.