Σπουδαίο «διπλό» της Μακάμπι, 93-76 επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στον «ελληνικό εμφύλιο»

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ «ανάσανε» και πάλι στη Μόσχα, μετά από περίπου 15 χρόνια, διάστημα κατά το οποίο έφευγε από την ρωσική πρωτεύουσα με σκυμμένο το κεφάλι (8 διαδοχικές ήττες). O Γιάννης Σφαιρόπουλος οδήγησε την «ομάδα του λαού» σε ένα σπουδαίο «διπλό» με 93-76 επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, για τη 18η αγωνιστική της Euroleague, υποχρεώνοντας τους Ρώσους στην πρώτη εφετινή εντός έδρας απώλεια. Παράλληλα, ο τεχνικός της Μακάμπι αναδείχθηκε θριαμβευτής στο «ελληνικό εμφύλιο» σε επίπεδο πάγκων, απογοητεύοντας τον Δημήτρη Ιτούδη.

Τελευταία φορά που η Μακάμπι είχε «αποδράσει» με νίκη από τη Μόσχα, στην κανονική περίοδο, ήταν στις 12/2/2004 και η δίψα της για «διπλό» ήταν τέτοια, που δεν την επηρέασαν τα μόλις 4/21 τρίποντα που μέτρησε απόψε. Πρωταγωνιστής των νικητών με βραδιά καριέρας, ο Γιοβέλ Ζούσμαν, με τον νεαρό γκαρντ να σημειώνει career high στην Euroleague σε πόντους (15), αμυντικά ριμπάουντ (5), συνολικά ριμπάουντ (6), κλεψίματα (2), index (22) και λεπτά συμμετοχής (27). Άξιοι συμπαραστάτες του οι Τζόνι Ο΄Μπράιαντ (14π.), Άλεξ Τάιους (12π.) και Ντιάντρε Κέιν (10π.). Από την ΤΣΣΚΑ προσπάθησαν για την υπεράσπιση της έδρας οι Ουίλ Κλάιμπερν (16π.) και Νάντο ντε Κολό (16π.).

Με την αποψινή επιτυχία η Μακάμπι Τελ Αβίβ βελτίωσε το ρεκόρ της σε 7-11, υποχρεώνοντας την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στην πέμπτη εφετινή ευρωπαϊκή της απώλεια.