Η Ξάνθη 1-0 τη Λάρισα, νίκη 2-1 ο Πανιώνιος με Πλατανιά

Ζωντανή στο όνειρο για την ευρωπαϊκή έξοδο παρέμεινε η Ξάνθη, η οποία κατάφερε να κάμψει με 1-0 την αντίσταση της ΑΕΛ στο 80΄ με τέρμα του Κασάδο σε αγώνα για την 29η ημέρα της Super League. Η ακριτική ομάδα μπήκε από την αρχή δυνατά στον αγώνα και πίεσε τους Θεσαλούς για να σκοράρει, χωρίς όμως να χάσει την μεγάλη ευκαιρία.

Αντίθετα η Λάρισα ήταν αυτή που έφθασε κοντά στο γκολ στο 39΄, με τον Κρίζμαν ο οποίος βγήκε μόνος προ του Ζίβκοβιτς, αλλά ο Σέρβος τον νίκησε. Στο δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 51΄ σε αντεπίθεση της ΑΕΛ, ο Λεοζίνιο έκανε την παράλληλη σέντρα, αλλά ο Κασάδο απομάκρυνε σε κόρνερ προ του Κρίζμαν.

Στο 62΄ αποβλήθηκε ο Γκόλιας με δεύτερη κίτρινη κάρτα, κλάτ που έκανε πιοο εύκολο το έργο των γηπεδούχων για την επικράτηση. Έτσι φθάσαμε στο 80΄ που η Ξάνθη άνοιξε το σκορ οταν σε εκτέλεση κόρνερ ο Θεοδωρόπουλος έκανε άστοχη έξοδο κι ο Κασάδο με κεφαλιά σημείωσε το 1-0.

Η Ξάνθη και ενώ υπολείπεται μία αγωνιστική για την ολοκλήρωση του πρωταθήματος, ισοβαθμεί στην 5η θέση με 42 βαθμούς με τον Αστέρα Τρίπολης.

Διαιτητής: Τσαμούρης (Πειραιά)
Κίτρινες κάρτες: Μπάλλας, Κριζμάν
Κόκκινες κάρτες: Γκόλιας (2η κίτρινη)

Οι συνθέσεις

Ξάνθη (Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Σβάρνας, Μπαξεβανίδης (69΄ Φασίδης), Ντε Λούκας, Τριάδης (46΄ Κάστρο), Τσουρίτσκοβιτς, Μεχία, Φλίσκας (42΄ Κασάδο), Γέντρισεκ, Σιλά, Μπρίτο.
AEΛ: (Αντωνίου): Θεοδωρόπουλος, Ναζλίδης, Ντέλετιτς, Κρίζμαν, Γκόλιας, Γκοΐκοβιτς, Γιοβάνοβιτς, Μπλαντένοβιτς, Μπάλλας, Λεοζίνιο (65΄ Καρατάσιος).

«Διπλό» ο Πανιώνιος στα Περιβόλια

Νικητής με 2-1 έφυγε από τα Περιβόλια ο Πανιώνιος απέναντι στον Πλατανιά, στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής. Χωρίς ουσιαστικό κίνητρο οι δύο ομάδες και απαλλαγμένες από το άγχος, πρόσφεραν ευχάριστο θέαμα. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 62ο λεπτό με τον Ουντότζι αλλά, όπως συνέβη φέτος στα παιχνίδια τους, δεν κατόρθωσαν να το κρατήσουν. Οι «κυανέρυθροι» ισοφάρισαν στο 75΄ με τον Σπιριντόνοβιτς και έφτασαν στο τρίποντο με το δεύτερο γκολ του Αυστριακού επιθετικού, στο 89΄. Με το σημερινό τρίποντο η ομάδα της Νέας Σμύρνης μετρά 37 βαθμούς και προσπέρασε τον Παναιτωλικό, ανεβαίνοντας στην έβδομη θέση.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Άγγελος Ευαγγέλου

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Στανισάβλιεβιτς, Πάτραλης – Σταυρόπουλος

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Χατζηνικολάου): Κασωτάκης, Ντικαμονά, Αγγελόπουλος (55΄ Πάτραλης), Μάλσα, Κασάλιτσα (90΄ Ντουαλά), Ουντόντζι, Στανισάβλιεβιτς, Βάντερσον (49΄ Σινγκ), Καρυπίδης, Σαλάμ, Ενσικουλού.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: (Γρηγορίου): Κότνικ, Βλάχος (72΄ Γεσίλ), Σαραμαντάς, Σταυρόπουλος, Ουάσινγκτον (64΄ Μασούρας), Μακρύλλος (46΄ Οικονομίδης), Κόρμπος, Μπανανά, Παπαγεωργίου, Σπιριντόνοβιτς, Ντουρμισάι.