Η Dua Lipa απαντά αν θα τραγουδίσει για τον Τζέιμς Μποντ

Η Αλβανή τραγουδίστρια Dua Lipa (Ντούα Λίπα) απάντησε στις φήμες ότι ενδέχεται να ηχογραφήσει το θεματικό τραγούδι για την επόμενη ταινία Τζέιμς Μποντ.

Η Ντούα πρόσφατα ανακηρύχθηκε η πιο επιτυχημένη γυναίκα καλλιτέχνης της χρονιάς – με το άλμπουμ που φέρει το όνομά της και με το οποίο έκανε ντεμπούτο, να φθάνει τα 95.000 αντίτυπα το 2018 και το single της «IDGAF» να ξεπερνά τις 509.000 συνδυασμένες πωλήσεις. Το βίντεό της για το τραγούδι «New Rules» έσπασε κάθε ρεκόρ, καθώς τα views στο Youtube, ξεπέρασαν το ένα δισεκατομμύριο.

Η μεγάλη της νέα επιτυχία One Kiss, συνεργασία με τον Κάλβιν Χάρις, πήγε κατ’ ευθείαν στο No.1, επιβεβαιώθηκε ότι θα εμφανιστεί στον τελικό του πρωταθλήματος του UEFA Champions League και τώρα φαίνεται πως η ασταμάτητη άνοδός της συνεχίζεται και ότι ενδέχεται να ενταχθεί στο ποπ πάνθεον των αστέρων που ηχογράφησαν το θέμα για ταινία 007.

«Δεν ξέρω» είπε. «Θα ήθελα πολύ να το κάνω, αλλά δεν το ηχογραφώ… μέχρι στιγμής… Δεν θέλω να το γρουσουζέψω. Θα ήθελα πολύ να το κάνω» ανέφερε.

Η 21χρονη Αλβανίδα (με καταγωγή από το Κοσσυφοπέδιο) εμφανίστηκε στην τελετή των Μουσικών Βραβείων Billboard, όπου τραγούδησε την επιτυχία της «New Rules» – νούμερο 1 στα βρετανικά charts. Η τελευταία φορά που γυναίκα ανέβηκε σε αυτή τη θέση ήταν το 2015, η Αντέλ – κι εκεί τη «συνέλαβε» ο Κιθ Κόλφιλντ του Billboard.

Οι τελευταίοι 12 μήνες ήταν για αυτήν «πραγματικά σουρεαλιστικοί». «Είμαι τόσο ευγνώμων για την ανταπόκριση και άλλαξε τελείως τη ζωή μου και γυρνάω τον κόσμο, και έχω την εμπειρία διαφορετικού πλήθους κάθε φορά και, αλήθεια, είμαι τόσο, τόσο ευτυχισμένη… και κάνοντας αυτό απόψε είναι πολύ τρελό για μένα… Είναι η πρώτη μου περφόρμανς σε μεγάλο show αμερικανικών βραβείων» αναφώνησε η Ντούα.

Για τη συνεργασία της με τον Κάλβιν Χάρις στην τελευταία επιτυχία τους, το «One Kiss», είπε ότι «πιστεύω πως μαζί του, και απ’ ό,τι βλέπετε από όλα τα προηγούμενα τραγούδια του, κάθε τι συνεχώς εξελίσσεται και ποτέ δεν πρέπει να φοβάσαι να αλλάζεις».

Ενόψει του Pride, τον Ιούνιο, ο Κιθ Κόλφιλντ τη ρώτησε αν έχει κάποιο μήνυμα για τους ΛΟΑΤΚΙ θαυμαστές της. «Νομίζω ότι είναι σημαντικό, πρώτα απ’ όλα, να δείξουμε υποστήριξη, ειδικά στην πλατφόρμα για την οποία μπόρεσα να στείλω ένα μήνυμα σε πολύ περισσότερους ανθρώπους σχετικά με το ότι η αγάπη είναι αγάπη…» είπε.

Πάντως σε ό,τι αφορά την μουσική επένδυση για τη συνέχεια της κατασκοπευτικής κινηματογραφικής σειράς ο Εντ Σίραν αποκάλυψε ότι έχει ήδη ετοιμάσει ένα τραγούδι. «Εχω ένα τραγούδι που γράφτηκε πριν από περίπου τρία χρόνια» είπε.

Πρόσφατα τραγούδια ταινιών Τζέιμς Μποντ έχουν ερμηνεύει οι Σαμ Σμιθ, Αντέλ, Τζακ Γουάιτ και Αλίσια Κις.

Η Dua Lipa γεννήθηκε στις 22 Αυγούστου 1995 στο Λονδίνο, από Αλβανούς γονείς μετανάστες που έφυγαν από την Πρίστινα του Κοσόβου το 1990. Φοίτησε στο σχολείο Sylvia Young Theatre (part time), πριν μετακομίσει με την οικογένεια της πίσω στο Κόσοβο το 2008. Μεγάλωσε έχοντας ως πρότυπο τον τραγουδιστή πατέρα της, Ντουγκατζίν Λίπα. Σε ηλικία 14 ετών, άρχισε να ανεβάζει στο YouTube διασκευές τραγουδιών της Pink και της Nelly Furtado, ενώ το 2010 επέστρεψε στο Λονδίνο με τη φιλοδοξία να γίνει τραγουδίστρια. Αρχικά δούλεψε όμως ως μοντέλο για να καλύπτει τα έξοδα της. Έγινε δημοφιλής μέσω των τραγουδιών “Be The One”, “Blow Your Mind (Mwah)”, “Hotter Than Hell” ενώ η φήμη της εκτοξεύτηκε μέσω του παγκόσμιου hit “New Rules”.