Θεσσαλονίκη: Συνεχίζονται τα προβλήματα με το νερό

Παραμένουν τα σοβαρά προβλήματα υδροδότησης στη Θεσσαλονίκη καθώς συνεχίζονται οι διαδικασίες καθαρισμού του νερού της Αραβησσού στο αντλιοστάσιο Δενδροποτάμου λόγω υψηλής θολότητας.

Η τροφοδοσία του αντλιοστασίου γίνεται ομαλά μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των εργασιών στον κεντρικό αγωγό, ωστόσο ο υγιεινολογικός έλεγχος και ο καθαρισμός του νερού επιβάλλεται να συνεχιστούν μέχρι να εξασφαλιστούν τα προβλεπόμενα από τον νόμο όρια, ώστε να διασφαλιστεί ότι το νερό που τροφοδοτεί το δίκτυο του Πολεοδομικού Συγκροτήματος είναι απολύτως ασφαλές.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να συνεχίζονται τα σοβαρά προβλήματα υδροδότησης σε διάφορα σημεία του Πολεοδομικού, ανακοίνωσε η ΕΥΑΘ.

Την Παρασκευή ολοκληρώθηκε η αντικατάσταση του κατεστραμμένου τμήματος του αγωγού και ξεκίνησε η τροφοδοσία του με νερό των πηγών. Λίγο πριν τα μεσάνυχτα το νερό ήταν διαθέσιμο στο αντλιοστάσιο Δενδροπόταμου. Αυτήν την ώρα και καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας το επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό της ΕΥΑΘ συνεχίζει τις προσπάθειες για διοχέτευση του νερού στο δίκτυο της πόλης.