Θεσσαλονίκη: 165 αριστούχους βράβευσε η Eurobank

Εκατόν εξήντα πέντε(165) αριστούχους και σήμερα πρωτοετείς φοιτητές από τους νομούς Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Σερρών, Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Έβρου και από νησιά του Αιγαίου, βράβευσε απόψε σε ειδική εκδήλωση στο κατάμεστο συνεδριακό κέντρο “Ι.Βελλίδης” στη Θεσσαλονίκη, ο Όμιλος Eurobank, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης “Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία” που υλοποιεί επί 16 χρόνια.

Ο Όμιλος Εurobank βραβεύει κάθε χρόνο τους αριστούχων των Πανελλαδικών Εξετάσεων απ όλη την Ελλάδα, οι οποίοι έχουν συγκεντρώσει το μεγαλύτερο αριθμό μορίων πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση (πάνω από 18.000 μόρια). Προέρχονται από τα 1800 Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας και το βραβείο τους συνοδεύεται με το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ.

Το πρόγραμμα “Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία” είναι το μακροβιότερο πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης του Ομίλου και υλοποιείται με την υποστήριξη του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Από το 2003 που ξεκίνησε έχει βραβεύσει 16.835 αριστούχους απ όλη τη χώρα και φέτος με τους 890 που προστίθενται ο αριθμός ανέρχεται σε 17.725 κι έχει διαθέσει έως τώρα 17 εκατομμύρια ευρώ. Ο Όμιλος εδώ και χρόνια εστιάζει την κοινωνική του δράση στους τομείς της Παιδείας,της κοινωνικής Αλληλεγγύης, της Καινοτομίας και της Νεανικής Επιχειρηματικότητας.

“Με το πρόγραμμα αυτό”, είπε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Σταύρος Ιωάνου, “δεν λύνουμε τα μεγάλα προβλήματα της παιδείας. Συμβάλλουμε όμως μερικώς στην εθνική προσπάθεια ώστε να γίνει η Παιδεία χώρος της πραγματικής σύγκλισης ισοδύναμων ευκαιριών και δυνατοτήτων, όπως αρμόζει σε κάθε πολιτισμένη κι ανεπτυγμένη κοινωνία. Βοηθάμε”, πρόσθεσε, “τις οικογένειες στον αγώνα που κάνουν να σπουδάσουν τα παιδιά τους μέσα στις πολύ δύσκολες συνθήκες και κυρίως προσπαθούμε να επικρατήσει πανεθνικά η αντίληψη ότι στην νέα εποχή της αναπτυσσόμενης τεχνολογίας και του σκληρού ανταγωνισμού το αντίδοτο είναι το καλά εκπαιδευμένο ανθρώπινο δυναμικό”.

Με ειδική πλακέτα στην τελετή βραβεύτηκαν και τα Λύκεια του κάθε νομού, οι μαθητές των οποίων πρώτευσαν συγκεντρώνοντας την υψηλότερη βαθμολογία για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ. Πρόκειται για το Γενικό Λύκειο Μίκρας Θεσσαλονίκης και το 3ο ΓΕΛ Σταυρούπολης (Θεσσαλονίκη), το ΓΕΛ Ν.Μουδανιών Χαλκιδικής, το 1ο ΓΕΛ Δράμας, το ΕΠΑΛ Νιγρίτας Σερρών, το 2ο ΓΕΛ Ξάνθης, το 3ο ΓΕΛ Κομοτηνής, το 5ο ΓΕΛ Καβάλας και το ΓΕΛ Διδυμοτείχου Έβρου.

Παρόντες στην τελετή βράβευσης ήταν ο γγ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κων. Ζαγναφέρης, στελέχη της Eurobank, εκπρόσωποι των διευθύνσεων Εκπαίδευσης από την Μακεδονία και την Θράκη, δήμαρχοι, αντιδημάρχοι, κ.α.