Ισπανία: Γεώτρηση για τη διάσωση του 2χρονου που έπεσε σε πηγάδι

Διασώστες στη νότια Ισπανία εργάζονταν όλο το βράδυ καθώς συνεχίζονται για έκτη ημέρα οι προσπάθειες απεγκλωβισμού ενός δίχρονου αγοριού το οποίο έχει παγιδευτεί μέσα σε ένα βαθύ πηγάδι από την περασμένη Κυριακή, σε μια επιχείρηση που έχει συγκινήσει ολόκληρη τη χώρα.

Η αποστολή για την διάσωση του μικρού έχει προκαλέσει ένα κύμα υποστήριξης από τους πολίτες καθώς οι διασώστες είναι αντιμέτωποι με την πρόκληση να φθάσουν στο παιδί με ασφάλεια και να μεταφέρουν βαρύ εξοπλισμό σε δύσβατους χώρους.

“Είναι απολύτως εντυπωσιακή η ενέργεια που βλέπουμε εδώ και η επιθυμία να βγάλουμε το παιδί από εκεί”, είπε χθες το απόγευμα ένας από τους μηχανικούς που συμμετέχει στην επιχείρηση, ο Άνχελ Βιδάλ.

Το παιδάκι, ο Γιούλεν, έπεσε στο πηγάδι, διαμέτρου μόλις 25 εκατοστών και βάθους 100 μέτρων, την ώρα που η οικογένειά του έκανε πεζοπορία σε ένα ιδιωτικό κτήμα στο Τοταλάν, στη Μάλαγα.

Οι αρχές δεν έχουν κατορθώσει να βρουν ίχνη ζωής αλλά υποστηρίζουν ότι εργάζονται με βάση ότι το παιδί παραμένει ζωντανό.

Φορτηγά μετέφεραν χθες στην περιοχή εξοπλισμό γεώτρησης και τεράστιους σωλήνες. Η γεώτρηση, για την πρώτη από τις δύο σήραγγες που θα ανοιχτούν ώστε να προσεγγίσουν οι διασώστες το αγοράκι, αναμένεται να ξεκινήσει σε λίγο και εκτιμάμαι ότι θα διαρκέσει περί τις 15 ώρες, είπαν αξιωματούχοι.

Μια δεύτερη σήραγγα σχεδιάζεται επίσης έπειτα από την κατασκευή μιας πλατφόρμας από τους διασώστες για την απομάκρυνση χωμάτων και μπάζων.

Κάτοικοι της περιοχής κάνουν αγρυπνίες για τον Γιούλεν και την οικογένειά του που σύμφωνα με τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης έχει βιώσει και άλλη τραγωδία το 2017 όταν ο τρίχρονος γιος της πέθανε ξαφνικά ενώ περπατούσε σε μια παραλία.

“Να είσαι δυνατός Γιούλεν. Το Τοταλάν είναι μαζί σου”, γράφει ένα πανώ που κρέμεται στην άκρη του δρόμου κοντά στο σημείο διεξαγωγής της επιχείρησης.

“Αυτές οι ώρες είναι απίστευτα δύσκολες για τους συγγενείς, τους φίλους και τους γείτονες της οικογένειας και θέλουμε να τους εκφράσουμε τη συμπαράστασή μας αυτή τη στιγμή”, ανέφερε χθες σε συνέντευξη Τύπου η εκπρόσωπος της κυβέρνησης Ιζαμπέλ Θελάα.