Τέσσερις νεκροί από την έκρηξη σε φούρνο στο Παρίσι

Ο απολογισμός της ισχυρής έκρηξης που σημειώθηκε σε ένα φούρνο γύρω στις 9.00 τοπική ώρα (10.00 ώρα Ελλάδας) το πρωί του Σαββάτου 12-1-2019, στο κέντρο του Παρισιού έφθασε τους τέσσερις νεκρούς έπειτα από την ανακάλυψη σήμερα μίας γυναίκας στα ερείπια όπου συνεχίζουν σήμερα τις έρευνες οι άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας. «Ένα θύμα βρέθηκε κάτω από τα ερείπια, ανεβάζοντας στους τέσσερις τους νεκρούς», ανακοίνωσε η εισαγγελία του Παρισιού.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019, 19:38

Περί τους πενήντα άνθρωποι τραυματίσθηκαν από την έκρηξη που οφείλεται σε διαρροή φυσικού αερίου, εννέα από τους οποίους βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, ανάμεσά τους και ένας πυροσβέστης. Πολλοί από τους τραυματίες είναι τουρίστες , καθώς στην περιοχή υπάρχουν πολλά νοσοκομεία.

Το πρωί η πυροσβεστική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι αγνοείτο μία γυναίκα, κάτοικος διαμερίσματος που βρισκόταν επάνω από το σημείο της έκρηξης. Το σώμα που βρέθηκε σήμερα θαμμένο στα ερείπια δεν έχει αναγνωρισθεί, αλλά είναι πιθανόν να ανήκει στην αγνοούμενη γυναίκα.

Ο χθεσινός απολογισμός έκανε λόγο για δύο πυροσβέστες και μία Ισπανίδα τουρίστρια νεκρούς. Η γυναίκα πέθανε στο νοσοκομείο, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ισπανικού υπουργείου Εξωτερικών που διευκρινίζει ότι ακόμη ένας Ισπανός πολίτης έχει τραυματισθεί από την έκρηξη.

Δύο πυροσβέστες έχασαν την ζωή τους, δέκα άνθρωποι έχουν τραυματισθεί σοβαρά και 37 ελαφρά, έγινε χθες γνωστό από την εισαγγελία του Παρισιού.

Η Ισπανίδα επισκεπτόταν το Παρίσι μαζί με τον σύζυγό της, ο οποίος δεν έχει τραυματισθεί.

Η έκρηξη σημειώθηκε το πρωί σε κτίριο του 9ου διαμερίσματος, στο ισόγειο του οποίου στεγάζεται ένα αρτοποιείο και ένα εστιατόριο και όπου είχε επέμβει η Πυροσβεστική Υπηρεσία για να αντιμετωπίσει διαρροή φυσικού αερίου.

Την ισχυρή έκρηξη ακολούθησε πυρκαγιά σε ένα κατάστημα, ανέφερε η αστυνομική διεύθυνση του Παρισιού. Ατία για το συμβάν ήταν η διαρροή αερίου.