Σε υψηλά 3 τριών ετών το Ευρώ μετά την εκτόξευση πυραύλου της Β. Κορέας

Κέρδη κατέγραφε το ευρώ  το πρωί της Τρίτης 29-8-2017, σε υψηλά 3 τριών ετών, λίγες ώρες μετά την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από τη βόρεια Κορέα  ο οποίος πέρασε πάνω από την Ιαπωνία.

Το ευρώ διαπραγματευόταν στις 11:42 το πρωί της Τρίτης 29 Αυγούστου στις αγορές με κέρδη  0,69% στο 1,2062 με το δολάριο.

Το κοινό νόμισμα εμφανίζει κέρδη για τρίτη συνεχή ημέρα ακόμα και όταν ο Πρόεδρος της Νότιας Κορέας Moon Jae-in διέταξε μια επίδειξη δύναμης σε απάντηση, προς την εκτόξευση της Β. Κορέας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, το ευρώ έκανε νέο «ράλι» καθώς «το δολάριο δεν θεωρείται πλέον ασφαλές καταφύγιο από τον παράγοντα της Βόρειας Κορέας», δήλωσε ο Stuart Bennett, επικεφαλής στρατηγικής στην Banco Santander.  Το Ευρώ είναι «υπερτιμημένο από τους περισσότερους μετρήσιμους δείκτες σε αυτό το επίπεδο, αλλά η αγορά είναι πιθανό να το τραβήξει ψηλότερα με τον ίδιο τρόπο που θέλησαν να το πάνε χαμηλότερα στην αρχή του έτους».

Οι επενδυτές με μόχλευση και οι μακροοικονομικοί επενδυτές αγόραζαν σήμερα το ευρώ, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες  από το Λονδίνο.

Από τεχνικής πλευράς, οι traders παρακολουθούν την αντίσταση του  $ 1,2167 δολ.  σημείο  που σηματοδοτεί την 50% αντιστροφή της πτώσης του ευρώ από το 2014.

Το ευρώ συνέχισε τη Δευτέρα 28 Αυγούστου την ανοδική πορεία του προς το 1,20 με το δολάριο, επεκτείνοντας τα κέρδη του από την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι επενδυτές  εξέτασαν την αναδιάταξη των τοποθετήσεων τους για το τέλος του μήνα αποφασίζοντας να συνεχίσουν να  αποφεύγουν το δολάριο εν μέσω ανησυχιών για το χρέος των ΗΠΑ και τις διαπραγματεύσεις για τη Nafta.

Το ευρωπαϊκό κοινό νόμισμα σημείωσε άνοδο έως το 1,1984, κερδίζοντας το 0,5% τη Δευτέρα 28-8-2017, κλείνοντας στο 1,1979, επίπεδα που είχε να δει από τον Ιανουάριο του 2015. Η λίρα και το δολάριο της Αυστραλίας εμφάνισαν παρόμοιες ανατιμήσεις, όπως και ο χρυσός που διαπραγματεύθηκε στα 1.300 δολάρια η  ουγγιά, ενώ το δολάριο υποχώρησε εν μέσω της πτώσης του αργού πετρελαίου. Η ανακοίνωση των στοιχείων από την  κατανάλωση στις ΗΠΑ την προσεχή Πέμπτη και  τα δεδομένα για την απασχόληση τον μήνα Αύγουστο στις ΗΠΑ που θα ανακοινωθούν την Παρασκευή θα δώσουν τον τόνο που θα κινηθεί το δολάριο σε σχέση με τα άλλα νομίσματα και κυρίως με το Ευρώ.