Καιρός: Πρόγνωση για σήμερα Σάββατο 14-4-2018

Αφρικανική σκόνη, συννεφιά και τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές ώρες προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για σήμερα Σάββατο 14 Απριλίου 2018. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί με ένταση 4 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 και στα νότια 7 μποφόρ.

Αναλυτική πρόγνωση για σήμερα Σάββατο 14-4-2018

Στην Αττική γενικά αίθριος καιρός και από το απόγευμα αραιές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη γενικά αίθριος καιρός και βαθμιαία αραιές νεφώσεις που σταδιακά θα πυκνώσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις που σταδιακά από τα δυτικά θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί με ένταση 3 με 5 και από το βράδυ τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 25 βαθμούς Κελσίου και στη δυτική Μακεδονία τοπικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά Ιονίου, στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο γενικά αίθριος καιρός και βαθμιαία αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις με ένταση 3 με 5 και στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ. Από το απόγευμα και τα νότια τοπικά 7 μποφόρ με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 28 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο γενικά αίθριος καιρός και βαθμιαία αραιές νεφώσεις που το βράδυ θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί με ένταση 4 με 5 και στα ανατολικά και τα νότια τοπικά 6 μποφόρ με περαιτέρω ενίσχυση από τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 27 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια τοπικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη γενικά αίθριος καιρός και βαθμιαία αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στην Κρήτη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί με ένταση 4 με 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου και στην Κρήτη τοπικά έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος καιρός και βαθμιαία στα βόρεια αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 4 με 5 στα βόρεια έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Την Κυριακή 15-4-2018 προβλέπονται αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές μπόρες το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά, ενώ θα ευνοείται και η μεταφορά αφρικανικής σκόνης, κυρίως στα δυτικά και τα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα ανατολικά βόρειοι-βορειοανατολικοί 6 με 7, στα δυτικά ανατολικοί-νοτιοανατολικοί 6 με 7 και στα νότια τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει πτώση στα ανατολικά.

Τη Δευτέρα 16-4-2018, στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και αργά το απόγευμα στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως το απόγευμα στα ηπειρωτικά. Και τη Δευτέρα ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα δυτικά και τα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και τα νότια ανατολικοί-νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση και στις υπόλοιπες περιοχές βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα μικρή πτώση, ως προς τις μέγιστες τιμές της στα ανατολικά και τα βόρεια.

Την Τρίτη 17-4-2018, στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα βορειοανατολικά και σταδιακά θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά νότιοι-νοτιοανατολικοί 3 με 5, με βαθμιαία εξασθένηση, και στην υπόλοιπη χώρα βόρειοι-βορειοανατολικοί 3 με 5, ενώ στο βορειοανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια.

Την Τετάρτη 18-4-2018, στα βορειοανατολικά προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες με γρήγορη ωστόσο βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα, συννεφιά παροδικά αυξημένη, ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα αναμένεται να σημειωθούν τοπικές μπόρες, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Τέλος, την Πέμπτη 19-4-2018, στα κεντρικά και βόρεια ο καιρός θα είναι άστατος, κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες ή και τοπικές μπόρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, στα νότια πελάγη δυτικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση στα βόρεια.