Καιρός – πρόγνωση: Τοπικές βροχές την Παρασκευή 23-2-2018

Τοπικές βροχές προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018 στα ανατολικά και από τη νύχτα και στο Ιόνιο. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις στα πελάγη έως 6 μποφόρ με ενίσχυση από το βράδυ στο Ιόνιο. Περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα δυτικά.

Αναλυτική πρόγνωση καιρού για την Παρασκευή 23-2-2018:

Στην Αττική λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών μέχρι και το απόγευμα στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη νεφώσεις με μικρή πιθανότητα τοπικών βροχών μέχρι το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί μ ένταση 3 με 4 και στα νότια σταδιακά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις αυξημένες με τοπικές βροχές στη δυτική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις με ένταση 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 12 βαθμούς Κελσίου και στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο λίγες τοπικές νεφώσεις που βαθμιαία από το απόγευμα θα αυξηθούν και τη νύχτα στο Ιόνιο θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί με ένταση 4 με 5 και στο Ιόνιο 6 μποφόρ με ενίσχυση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου και στην Ήπειρο η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, τη Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο νεφώσεις με τοπικές βροχές στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις στα νότια 3 με 5 και στα βόρεια τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 17 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη νεφώσεις αυξημένες κυρίως στην Κρήτη όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί με ένταση 3 με 4 και στα νότια 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα νότια. Οι άνεμοι στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα νότια μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.