Κλήρωση Παγκοσμίου Κυπέλλου Μπάσκετ 2019 – Οι αντίπαλοι της Ελλάδας (video)

Στον 6ο όμιλο της τελικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου μπάσκετ, η οποία θα διεξαχθεί το διάστημα 31 Αυγούστου-15 Σεπτεμβρίου 2019 στην Κίνα, κληρώθηκε η εθνική Ελλάδας. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα αντιμετωπίσει στο πλαίσιο του γκρουπ, οι αγώνες του οποίου θα διεξαχθούν στην πόλη Ναντζίνγκ, τη Βραζιλία, το Μαυροβούνιο και τη Νέα Ζηλανδία.

Το πρόγραμμα του ομίλου της εθνικής

Το Μαυροβούνιο θα είναι ο πρώτος αντίπαλος της εθνικής ομάδας μπάσκετ των ανδρών στον 6ο όμιλο της τελικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου που θα διεξαχθεί το διάστημα 31 Αυγούστου-15 Σεπτεμβρίου στην Κίνα, όπως προέκυψε από τη σημερινή (16/3) κλήρωση στην πόλη Σενζέν. Η «γαλανόλευκη», η οποία θα αντιμετωπίσει ακόμη στο πλαίσιο του γκρουπ τη Βραζιλία και τη Νέα Ζηλανδία, θα δώσει τα τρία παιχνίδια του ομίλου στην πόλη Ναντζίνγκ και στοχεύει στην κατάκτηση μιας από τις πρώτες δύο θέσεις, οι οποίες δίνουν το «εισιτήριο» για τους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Οι 8 όμιλοι

1ος Όμιλος (Πεκίνο): Κίνα, Βενεζουέλα, Πολωνία, Ακτή Ελεφαντοστού

2ος Όμιλος (Βουχάν): Αργεντινή, Ρωσία, Κορέα, Νιγηρία.

3ος Όμιλος (Γκουανγκζού): Ισπανία, Πουέρτο Ρίκο, Ιράν, Τυνησία

4ος ΄Όμιλος (Φοσάν): Σερβία, Ιταλία, Φιλιππίνες, Ανγκόλα,

5ος Όμιλος (Σανγκάη): ΗΠΑ, Τουρκία, Τσεχία, Ιαπωνία

6ος Όμιλος (Ναντζίνγκ): Ελλάδα, Βραζιλία, Μαυροβούνιο, Νέα Ζηλανδία

7ος Όμιλος (Σενζέν): Γαλλία, Δομινικανή Δημοκρατία, Γερμανία, Ιορδανία

8ος Όμιλος (Ντονγκουάν): Λιθουανία, Αυστραλία, Καναδάς, Σενεγάλη.

Η κλήρωση έγινε νωρίτερα σήμερα Σάββατο 16-3-2019 στην πόλη Σενζέν της Κίνας και μεταδόθηκε ζωντανά (Live tv streaming). Την κλήρωση έκαναν ο σταρ του NBA Κόμπι Μπράιαντ και ο τραγουδιστής Τζέισον Ντερούλο.

LIVE 🔴 – Draw – FIBA Basketball World Cup 2019 – ft. Kobe Bryant & Jason Derulo