Κλήσεις σε 20 άτομα απέστειλαν οι εισαγγελείς για τη φωτιά στο Μάτι

Σε εξηγήσεις για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι καλούν οι εισαγγελείς που ερευνούν την υπόθεση της τραγωδίας της 23ης Ιουλίου, περίπου είκοσι πρόσωπα από την Αυτοδιοίκηση αλλά και τα Σώματα Ασφαλείας. Οι εισαγγελείς Ηλίας Ζαγοραίος, Νίκος Φυστόπουλος και Κώστας Σπυρόπουλος απέστειλαν περίπου 20 κλήσεις σε υπόπτους για τη διάπραξη αδικημάτων, προκειμένου να δώσουν -μέσα στις επόμενες ημέρες- εξηγήσεις ώστε να ολοκληρωθεί η προκαταρκτική εξέταση.

Ανάμεσα σε όσους έλαβαν κλήσεις για ανωμοτί κατάθεση είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, και τα στελέχη αρμόδιων φορέων που μηνύθηκαν από συγγενείς των θυμάτων της πυρκαγιάς, όπως η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, ο δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης, ο δήμαρχος Ραφήνας, Ευάγγελος Μπουρνούς, ο πρώην γγ Πολιτικής Προστασίας, Ιωάννης Καπάκης, ο πρώην αρχηγός της Πυροσβεστικής, Σωτήρης Τερζούδης, ο πρώην αρχηγός της ΕΛΑΣ, Κωνσταντίνος Τσουβάλας και άλλα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας, της ΕΛΑΣ, της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού.

Οι κλήσεις, σύμφωνα με πληροφορίες, περιλαμβάνουν την ενδεχόμενη διάπραξη αδικημάτων τόσο κακουργηματικου χαρακτήρα, όπως αυτά της έκθεσης σε κίνδυνο ή της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο κ.ά, που καταλογίζονται από τους μηνυτές, όσο και πλημμεληματικού, που ενδεχομένως εντοπίζονται από δεδομένα της εισαγγελικής έρευνας.

Με την κλήτευση προσώπων με την ιδιότητα του υπόπτου, η έρευνα των τριών εισαγγελέων μπαίνει, πλέον, στην τελική φάση της, καθώς μετά την ολοκλήρωση των εξηγήσεων αναμένεται η κρίση των εισαγγελικών λειτουργών για την περεταιρω πορεία της υπόθεσης. Οι εισαγγελείς, πιθανότατα, με πόρισμά τους θα αποφανθούν για το αν και ποιοι τελικά θα καταστούν υπόλογοι και με ποιες κατηγορίες ενώπιον της Δικαιοσύνης για την πολύνεκρη πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική.