Κλειστά σχολεία αύριο στα Ανώγεια (Πέμπτη 17-1-2019)

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία αύριο Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019 στα Ανώγεια λόγω του χιονιά και των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στον Ψηλορείτη.

Στο μεταξύ, πολύ χαμηλές θερμοκρασίες επικρατούν στα Ανώγεια Ρεθύμνου, όπου ο χιονιάς και τα δύσκολα καιρικά φαινόμενα δεν πτόησαν τους κατοίκους του Ψηλορείτη παρά το ότι μέσα στο χωριό και τους δρόμους το χιόνι έφτασε ακόμη και στα 20 εκατοστά. Μέχρι και πριν από λίγη ώρα τα μηχανήματα λειτουργούσαν ώστε να κρατηθούν ανοιχτοί οι αγροτικοί και περιφερειακοί δρόμοι του δήμου Ανωγείων, ενώ μεγάλες ποσότητες αλατιού έχουν ριχτεί στους δρόμους ώστε να μην εγκυμονεί μεγάλος κίνδυνος από τη δημιουργία παγετού κυρίως τις μεταμεσονύχτιες ώρες, με τις όποιες συνέπειες του για οχήματα και πολίτες.

Τα σχολεία στα Ανώγεια θα παραμείνουν κλειστά και αύριο Πέμπτη, όπως ενημέρωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος Ανωγείων Μανόλης Καλλέργης, επισημαίνοντας παράλληλα πως ο δήμος θα παραμείνει σε επιφυλακή και όσοι αντιμετωπίζουν οποιοδήποτε πρόβλημα μπορούν να επικοινωνήσουν με το τηλέφωνο 28340-32500

Μάλιστα, στο πλαίσιο τις διακωμώδησης που συνοδεύει την καθημερινότητα των Ανωγειανών, ώστε να ξεπερνούν τα δύσκολα εκεί στις πλαγιές του Ψηλορείτη, όπως είπε ο κ. Καλλέργης άκουσε πως οι συντοπίτες του έδωσαν το όνομα «Ακανταλαθήνα» στο σημερινό χιονιά, παραδειγματιζόμενοι από το γεγονός ότι οι επιστήμονες τη ΕΜΥ προσδίδουν ονόματα στα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Εν τω μεταξύ, δεν υπήρξαν προβλήματα από τη μεγάλη νεροποντή και το μεγάλο όγκο νερών στα ποτάμια στο Ηράκλειο, αποτέλεσμα των έργων καθαρισμού που έγιναν έγκαιρα.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη, παρά την μεγάλη νεροποντή, λόγω των έγκαιρων παρεμβάσεων – έργων σε ποτάμια και ρέματα της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, δεν σημειώθηκαν προβλήματα και ιδιαίτερα σε περιοχές που στο παρελθόν είχαν σημειωθεί πλημμυρικά φαινόμενα.

Όπως δήλωσε ο κ. Κουκιαδάκης που βρέθηκε σήμερα στα άλλοτε προβληματικά σημεία, στο Γιόφυρο, Τρείς Βάγιες, Δρακουλιάρη: «Όταν υπάρχουν οι αναγκαίες πιστώσεις στο χρόνο που χρειάζονται κι όταν γίνονται έγκαιρα και σωστά οι καθαρισμοί δεν υπάρχουν προβλήματα». Ο αντιπερειφεριάρχης δήλωσε ότι είναι αναγκαία η προσοχή των πολιτών στις μετακινήσεις τους όταν εξελίσσονται ακραία καιρικά φαινόμενα.