Κουβέλης: Δεν είμαι υπουργός του Καμμένου

«Δεν είμαι υπουργός του κ. Καμμένου» τονίζει σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών ο αναπληρωτής υπουργός ‘Αμυνας Φώτης Κουβέλης και προσθέτει «βεβαίως με τον κ. Καμμένο συνεργάζομαι και η συνεργασία αυτή σε καμία περίπτωση, όπως και η συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝ. ΕΛΛ., δεν σημαίνει εκχώρηση ούτε της πολιτικής ούτε της ιδεολογικής ταυτότητας. Ούτε της δικής μου, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε του κ. Καμμένου».

Απαντώντας στην κριτική που του άσκησαν πρώην συνοδοιπόροι και σύντροφοί του ότι δεν δέχθηκε να γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας και τώρα έγινε υπουργός του κ. Καμμένου, σημειώνει ότι η επιλογή να μην συμπράξουν στην εκλογή Προέδρου υπερψηφίστηκε στο συνέδριο της ΔΗΜΑΡ με τεράστια πλειοψηφία και υπογραμμίζει ότι «θέλαμε να αλλάξει σελίδα ο τόπος. Και άλλαξε σελίδα».

Μιλώντας για το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στην κεντροαριστερά υποστηρίζει ότι «η δημιουργία ενός προοδευτικού πόλου στη χώρα είναι αναγκαία. Η διαμόρφωση των δύο πόλων είναι δεδομένη. Από τη μία πλευρά είναι ο νεοφιλελεύθερος συντηρητικός πόλος και από την άλλη ο προοδευτικός. Δεν μιλάω για δικομματισμό, αλλά για την ύπαρξη δύο πόλων» και τονίζει ότι «πρέπει να συγκλίνουν οι προοδευτικές δυνάμεις στη διαμόρφωση πολιτικών στόχων συνεργασίας του ευρύτερου προοδευτικού χώρου στην Ελλάδα και την Ευρώπη».

Ο κ. Κουβέλης επαναλαμβάνει την άποψή του ότι μπορεί να βρεθεί μια ονομασία κοινής αποδοχής με τη λέξη Μακεδονία ως γεωγραφικός προσδιορισμός, αλλά και κοινός τόπος με όλα τα άλλα θέματα που έχουν σχέση με την απάλειψη από το Σύνταγμα της ΠΓΔΜ των όποιων αλυτρωτισμών και σημειώνει ότι «συνηγορεί δυναμικά για την επίλυση του Μακεδονικού και το γεγονός ότι η Τουρκία δεν θέλει να υπάρξει πρόοδος γιατί θέλει να αναπτύξει το δικό της τόξο στην περιοχή. Καταγεγραμμένες είναι επίσης και οι διαθέσεις για τη Μεγάλη Αλβανία».

Τέλος, για την υπόθεση της Novartis τονίζει ότι «έχει τις διαστάσεις που αναφέρονται στη λεηλασία του δημόσιου χρήματος και όλες αυτές οι υποθέσεις θεωρώ ότι είναι αίτημα της κοινωνίας να διαλευκανθούν».