Το πρωί της Κυριακής η συνάντηση Τσίπρα – Καμμένου

Το πρωί της Κυριακής θα γίνει τελικά η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ και υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο πρωθυπουργός επικοινώνησε σήμερα με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και τον κάλεσε να συναντηθούν αύριο, Κυριακή, στο Μέγαρο Μαξίμου. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 10:30 το πρωί.

Συνέντευξη Τύπου Καμμένου μετά τη συνάντηση με Τσίπρα

Συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσει ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, αμέσως μετά τη συνάντηση που θα έχει με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου αύριο το πρωί. Σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος, ο κ. Καμμένος θα δώσει τη συνέντευξη Τύπου στις 12:30 σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Την πρόθεση του να καταψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, επανέλαβε υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και στέλεχος των ΑΝΕΛ Βασίλης Κόκκαλης. Ο κ. Κόκκαλης με δήλωσή του σημείωσε τα εξής: «Από την πρώτη στιγμή που άνοιξε ξανά το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων και πολύ περισσότερο από την υπογραφή της συμφωνίας στις Πρέσπες, είχα καταστήσει σαφές με ξεκάθαρο και κατηγορηματικό τρόπο πως διαφωνώ και πως δεν θα ψηφίσω τη συγκεκριμένη συμφωνία εάν και εφόσον έλθει προς κύρωση από την ελληνική βουλή. Η παραπάνω στάση μου ήταν, παραμένει και θα είναι εσαεί, σταθερή και αδιαπραγμάτευτη. Σε περίπτωση δε, που τεθεί ζήτημα συνέχισης της κυβερνητικής θητείας μέχρι το πέρας του χρόνου που επιτάσσει το σύνταγμα, αυτό είναι κάτι που θα σταθμιστεί στον κατάλληλο χρόνο».

Εν τω μεταξύ, αιχμηρή κριτική ασκεί το Κίνημα Αλλαγής στην κυβέρνηση. «Οι δυο κυβερνητικοί εταίροι συνεχίζουν να αλληλοεκβιάζονται. Η αυτογελοιοποίηση τους είναι πασιφανής και δεδομένη. Η κατάσταση αυτή όμως τραυματίζει και πάλι την εικόνα της χώρας.Μόνη λύση οι εκλογές», τονίζεται σε σχόλιο του γραφείου Τύπου.