«Λίγες διαφορές» μεταξύ Μέρκελ-Κουρτς

«Βρήκαμε λίγες διαφορές», ήταν μια από τις πρώτες φράσεις της Καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ αμέσως μετά την συνάντηση με τον αυστριακό ομόλογό της Σεμπάστιαν Κουρτς, στην Καγκελαρία.

Οι δύο ηγέτες τόνισαν τη στενή εταιρική σχέση των χωρών τους, τις κοινές προτεραιότητες σε ό,τι αφορά την εξωτερική και την αμυντική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμφώνησαν ακόμη και ότι πρέπει να ενταθεί η προσπάθεια περιορισμού της παράνομης μετανάστευσης και της προστασίας των εξωτερικών συνόρων.

Δεν έκρυψαν ωστόσο τις διαφορές τους, σε ό,τι αφορά τόσο την προσφυγική πολιτική όσο και τον μελλοντικό ρόλο της ΕΕ, ενώ η κυρία Μέρκελ παραδέχθηκε ότι παρακολουθεί στενά τη νέα αυστριακή κυβέρνηση, αλλά θέλει να την κρίνει από τις πράξεις της.

Υπάρχουν διαφορετικές προτεραιότητες, αλλά αυτή η συνομιλία ήταν μια καλή βάση για μια καλή και εντατική συνεργασία των χωρών μας, δήλωσε η Άγγελα Μέρκελ μετά την πρώτη επίσημη συνάντηση με τον αυστριακό Καγκελάριο, η οποία διήρκεσε 40′ περισσότερο από ό,τι είχε προγραμματιστεί.