Λουκέρνη-Ολυμπιακός 1-3 (video)

Πανηγυρική πρόκριση στα play off του Europa League πήρε ο Ολυμπιακός. Μετά το 4-0 της περασμένης εβδομάδας στο «Γ. Καραϊσκάκης», οι Πειραιώτες νίκησαν και απόψε την Λουκέρνη με 3-1 στην Ελβετία και πήραν την πρόκριση για την επόμενη φάση της διοργάνωσης, όπου θ` αντιμετωπίσουν το νικητή του ζευγαριού Μπέρνλι (Αγγλία)-Μπασακσεχίρ (Τουρκία). Δύο τέρματα για τον Ολυμπιακό σημείωσε και πάλι ο Χριστοδουλόπουλος στο 23` και το 59`, ενώ το τρίτο γκολ πέτυχε ο Γκερέρο στο 68`. Ο Ντεμασάι μείωσε για τη Λουκέρνη στο 82ο λεπτό.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018, 00:33

Ο Ολυμπιακός, απελευθερωμένος από το άγχος της πρόκρισης, έπαιξε ελεύθερα και… έψαξε το γκολ από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Στο 8` είχε δοκάρι με τον Φορτούνη, όμως στο 23`, ο Ελαμπντελαουί έκανε σέντρα και ο Χριστοδουλόπουλος με καρφωτή κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι άνοιξε το σκορ για τον Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες θα μπορούσαν τέσσερα λεπτά αργότερα να διπλασιάσουν τα τέρματά τους, όμως ο Γκερέρο δεν μπόρεσε να «νικήσει» τον Σάλβι από καλή θέση για γκολ.

Όπως στο πρώτο ματς, έτσι κι απόψε, ο Χριστοδουλόπουλος πέτυχε και δεύτερο γκολ. Στο 59ο λεπτό και μετά την κεφαλιά του Μιράντα, βρέθηκε ξεχασμένος στη μικρή περιοχή και με βολέ παραβίασε για δεύτερη φορά την εστία της Λουκέρνης. Ο Ολυμπιακός ήταν καταιγιστικός και στο 68` βρήκε για τρίτη φορά δίχτυα. Ο Φετφατζίδης από πλάγια θέση, «βρήκε» τον Ποντένσε κι εκείνος πάσαρε στον Γκερέρο, με τον τελευταίο να πλασάρει σε κενή εστία κάνοντας το 0-3 για τους φιλοξενούμενους.

Η Λουκέρνη το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στο 82` με τον Ντεμασάι, ο οποίος είχε μπει ως αλλαγή ένα λεπτό νωρίτερα στη θέση του Γκβίλια.

Διαιτητής: Κιρίλ Λεβνίκοβ (Ρωσία)
Οι συνθέσεις:
Κίτρινες κάρτες: Άλβες – Φορτούνης

ΛΟΥΚΕΡΝΗ (Βάιλερ): Σάλβι, Άλβες, Ελέκε, Σιρπφ, Γκρέθερ, Σουλζ, Σίντλερ, Βόκα, Γκβίλια (81` Ντεμασάι), Σνόιλι (67` Βάργκας), Ούγκρινιτς (67` Γουλφ).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μαρτίνς): Γιαννιώτης, Καμαρά (72` Τοροσίδης), Μπουχαλάκης, Φορτούνης (63` Φετφατζίδης), Γκερέιρο (72` Ανσαριφάρντ), Χριστοδουλόπουλος, Ελαμπντελαουί, Τσιμίκας, Ρόντερικ, Βούκοβιτς, Ποντένσε.

Μαρτίνς: «Χαρίσαμε βαθμούς στην Ελλάδα»

Ικανοποιημένος από την απόδοση των παικτών του Ολυμπιακού, στο νικηφόρο εκτός έδρας ματς (1-3) με την Λουκέρνη για τον γ` προκριματικό γύρο του Europa League, εμφανίστηκε ο Πέδρο Μαρτίνς στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς.

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος από τον τρόπο που παίξαμε και από τη νίκη. Είμαι ικανοποιημένος από τον τρόπο που αντέδρασαν οι ποδοσφαιριστές. Είδαμε θέληση και προσπάθεια από τους ποδοσφαιριστές. Ήρθαμε με πολύ μεγάλο πλεονέκτημα αλλά δείξαμε ότι όταν παίζεις στον Ολυμπιακό πρέπει να παίζεις για τη νίκη. Είναι σημαντική η νίκη γιατί χαρίσαμε βαθμούς στην Ελλάδα. Θέλουμε να βλέπουμε σοβαρότητα από τους ποδοσφαιριστές και στα επόμενα ματς. Υπολογίζω όλους τους παίκτες και όλοι είναι απαραίτητοι να βοηθήσουν. Ο Νάτχο δεν είναι έτοιμος από άποψη φυσικής κατάσταση. Προπονείται μόνο μία εβδομάδα μαζί μας. Υπολογίζουμε την προσπάθεια του. Είμαστε ικανοποιημένοι απ’ όλους και την προσπάθεια τους. Επιλέγουμε πάντα αυτούς που είναι πιο έτοιμοι. Έρχεται ο επόμενος γύρος που θα αντιμετωπίσουμε υψηλότερου επιπέδου ομάδες και θα είμαστε πανέτοιμοι και υπολογίζουμε όλους τους παίκτες για να βοηθήσουν. Γενικά είναι μία χρονιά που ξεκινάει με φιλοδοξίες και θέλουμε να προκριθούμε στους ομίλους», είπε ο Πορτογάλος τεχνικός.