Μαρινάκης: «Ιστορική νίκη» – Γκατούζο: «Ανώτερος ο Ολυμπιακός»

Σε πελάγη ευτυχίας έπλεε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, μετά τη μεγάλη νίκη- πρόκριση του Ολυμπιακού επί της Μίλαν. Ο ισχυρός άνδρας των «ερυθρόλευκων» έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες του και χαρακτήρισε τη νίκη… ιστορική:

«Σήμερα ήταν μία τεράστια νίκη. Γράψαμε ιστορία. Ίσως ήταν η πιο ιστορική, γιατί συνδυάστηκε με την πρόκριση απέναντι σε μία ιστορική ομάδα με πολύ καλούς παίκτες. Εγώ αυτό που είπα στους παίκτες μας ήταν ότι τους δίνω συγχαρητήρια και για τη νίκη, αλλά και για την απόδοση».

«Η απόδοση ήταν ό,τι καλύτερο έχουμε δει. Μην ξεχνάμε ποιον είχαμε αντίπαλο. Ο Ολυμπιακός έπαιξε πολύ δυνατά, επιθετικά και ήταν διψασμένος για αυτή την πρόκριση. Ήταν μία δικαίωση για πόλους μας γιατί αυτή την ομάδα τη στηρίξαμε και στα δύσκολα.
Αντιμετωπίσαμε δυσκολίες, έχουμε πίστη και πιστεύουμε ότι αυτό που ξεκίνησε το καλοκαίρι έχει μέλλον. Θα πάμε ακόμα καλύτερα».

Όσο για το τι άλλο είπε στους παίκτες τόνισε: «Αυτό που τους ζήτησα ήταν να ξεκουραστούν για τις επόμενες 24 ώρες, να καθαρίσει το μυαλό τους και να συνεχίσουν να κερδίζουν. Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί σηκώσαμε τη σημαία του Ολυμπιακού μας και την ελληνική ψηλά στην Ευρώπη. Είναι μία νίκη που συζητιέται σε όλη την Ευρώπη. Μας κάνει όλους υπερήφανους. Όλοι μαζί, μία οικογένεια, πανηγυρίσαμε μία μεγάλη νίκη. Εύχομαι καλά Χριστούγεννα, να έχουμε την υγειά μας και να είμαστε όλοι γεροί».

Ερωτηθείς για το σύνθημα που ακούστηκε «έτσι ονειρευόμαστε τον Ολυμπιακό» απάντησε: «Τον Ολυμπιακό τον παρακολουθώ από πολύ μικρός και το όνειρο ήταν να κάνουμε την υπέρβαση στην Ευρώπη. Είχαμε πολύ μεγάλες βραδιές στο Καραϊσκάκη, σήμερα όμως ήταν μεγαλύτερη γιατί ήρθε και η πρόκριση. Αυτός ο κόσμος που αγκάλιασε την ομάδα, τον είδατε πώς πανηγύρισε αυθόρμητα. Είναι αυτό που ονειρευόμαστε λοιπόν».

Για το αν θα πάρει παίκτη ο Ολυμπιακός τον Γενάρη είπε: «Η ομάδα είναι πολύ καλή. Έχουμε πολύ καλούς παίκτες και αυτοί οι παίκτες μπορεί να πρωταγωνιστήσουν. Εμείς συνεχίζουμε. Είμαστε δίπλα στην ομάδα, η ομάδα θα πάει ακόμα καλύτερα και οπωσδήποτε αν μπορούμε να βρούμε έναν παίκτη ή δύο που μπορούν να κάνουν τη διαφορά, θα το κοιτάξουμε σοβαρά. Όλοι μας οι παίκτες είναι πολύ καλοί. Χτίζεται μία πολύ μεγάλη ομάδα».
Όσο για το πού την αφιερώνει την πρόκριση; Ιδού: «Την αφιερώνουμε σε όλο τον κόσμο, σε όλους τους Έλληνες. Ευχαρίστησα τον προπονητή και το τεχνικό τιμ και όλους τους ανθρώπους που είναι δίπλα σε αυτή την ομάδα».

Γκατούζο: «Ηταν ανώτερος ο Ολυμπιακός»

Συγγνώμη από τον κόσμο της Μίλαν ζήτησε ο Τζενάρο Γκατούζο στη συνέντευξη Τύπου. Ο προπονητής των «ροσονέρι» τόνισε ότι παρά το γεγονός ότι η ομάδα του έχει μεγαλύτερη ποιότητα, γνώρισε δίκαια τον αποκλεισμό. « Είχαμε κάποιες άδικες αποφάσεις όπως στο κόρνερ με χέρι. Υπάρχουν αποφάσεις αλλά δεν υπάρχει καμία συνομωσία. Το πέναλτι ίσως δεν ήταν. Σε κάποιες φάσεις μάλλον… κοιμηθήκαμε. Σε ένα τέτοιο ματς πρέπει να είσαι έτοιμος. Είμαστε εκτός σε τελική ανάλυση. Η ποιότητά μας είναι πιο μεγάλη από του Ολυμπιακού αλλά σήμερα (χθες) ήταν ανώτεροί μας.
Το πέναλτι και το αυτογκόλ: Ουσιαστικά δεν υπάρχει λόγος για κατάθλιψη. Αποδώσαμε και είχαμε ευκαιρίες. Πρέπει να δούμε το ματς και το πως σταθήκαμε. Ξέραμε ότι οι μπακ του Ολυμπιακού θα ανέβουν και θα μας πιέσουν. Να μην αναζητούμε άλλοθι. Είμαστε εκτός. Θα μπορούσαμε να ήμασταν πιο δυνατοί. Υπάρχει εκνευρισμός και θυμός. Τη διαφορά την κάνουν οι πρωταθλητές και παίκτες όπως ο Ιγκουαϊν: Διαφωνώ ότι ήταν κακός ο Ιγκουαϊν. Είχε φάσεις και σουτ. Θα μπορούσαμε να ήμασταν πιο αποτελεσματικοί. Και άλλοι έκαναν σφάλματα. Όλοι… πολέμησαν και ειδικά προς το τέλος ο Ιγκουαϊν για να πάρει την πρόκριση.
Την επισήμανσή του για την διαφορά ποιότητας: Έχει να κάνει την ποιότητά μας όταν βγαίναμε μπροστά. Δεν ψάχνουμε άλλοθι ή δικαιολογίες. Έγιναν κάποια πράγματα όπως και για επεισόδια προς το τέλος. Το να πέφτουν μπάλες μέσα δεν είναι κάτι θετικό δεδομένου πως ο Ολυμπιακός είναι τεράστια ομάδα. Ήρθαμε εδώ και χάσαμε γιατί δεν το αξίζαμε αλλά θα πω κάποια πράγματα που είδαμε. Έχετε τις απόψεις σας και εγώ τις δικές μου.

Τις προηγούμενες αγωνιστικές: Για την ατμόσφαιρα δεν είναι κάτι νέο. Την ξέραμε εμείς και εγώ που έχω δουλέψει εδώ. Οι οπαδοί δεν παίζουν μπάλα. Σήμερα κάναμε πολλά λάθη. Όταν όμως βγαίναμε στην κόντρα θα μπορούσαμε να είχαμε βάλει γκολ. Ο Ολυμπιακός είναι πολύ δυνατός και ποιοτικός και με εμπειρία από το Τσάμπιονς Λιγκ και η Μπέτις καλή ομάδα. Πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να εντοπίσουμε τα λάθη μας. Δεν κάναμε τόσα πολλά αλλά κάναμε ορισμένα.

Την παρουσία του κ. Σαλβίνι και τις σχέσεις τους: Δεν έχει να κάνει με εμάς αυτό. Εμείς πρέπει να ζητήσουμε συγνώμη που δεν περάσαμε από τα εκατομμύρια των φιλάθλων μας. Εμείς κοιτάζαμε το ματς.