Μαρτίνς: «Σύντομα έτοιμος ο Τουρέ»

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς, είναι απόλυτα ικανοποιημένος από την αγωνιστική πρόοδο του Γιάγια Τουρέ και τόνισε πως σύντομα ο Αφρικανός σταρ θα είναι έτοιμος για να βοηθήσει την ομάδα του Πειραιά. Ο Πορτογάλος τεχνικός σε δηλώσεις του στο συνδρομητικό κανάλι NOVA τόνισε σχετικά:

«Ο Νάτχο δεν ήταν μαζί μας αυτές τις ημέρες γιατί ήταν με την εθνική του και δεν έχει κάνει προπονήσεις. Γύρισε χθες και δεν είχαμε τον χρόνο να δουλέψουμε αρκετά, όπως και ο Μεριά έλειπε με την εθνική του. Δουλέψαμε με δέκα παίκτες αυτές τις ημέρες, γιατί είμαστε ένας σύλλογος με πολλούς διεθνείς και αυτό είναι ένα δείγμα της ποιότητας που έχει το ρόστερ μας. Είμαστε περήφανοι για τον Μπουχαλάκη που μπήκε στην εθνική. Τσιμίκας και Νικολάου είναι στις Ελπίδες και έχουμε την τύχη να έχουμε τόσους καλούς ποδοσφαιριστές και για αυτό έχουμε και πολλές απουσίες με τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων», τόνισε σχετικά και διευκρίνισε για τον Τουρέ:

«Είναι παίκτης που ήταν καιρό εκτός δράσης και θα χρειαστεί ένα διάστημα, αλλά είμαστε ικανοποιημένοι με τον τρόπο που δουλεύει. Βελτιώνει συνεχώς τη φυσική του κατάσταση και αυτό είναι δείγμα της ποιότητας του η οποία όλοι ξέρουμε ότι είναι υψηλή. Σύντομα θα είναι έτοιμος να βοηθήσει. Είναι επαγγελματίας και ξέρουμε πόσο χρήσιμος είναι στην ομάδα.»

Για το επερχόμενο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης:
«Δεν μπορώ να πω ποιοι θα παίξουν την Κυριακή, αλλά μπορώ να πω ότι καθημερινά δουλεύουν όλοι οι παίκτες και δείχνουν τεράστια βελτίωση και είμαστε χαρούμενοι με το πως εξελίσσονται. Κάποιοι ήρθαν πιο αργά και δεν ήταν έτοιμοι να αγωνιστούν αμέσως, αλλά η χρονιά είναι μεγάλη και ξέρουμε ότι όλοι οι παίκτες θα έχουν τη δυνατότητα να βοηθήσουν την ομάδα και είμαστε χαρούμενοι που έχουμε ένα τόσο ποιοτικό ρόστερ».

Για το τι κρατάει από τον πρώτο κύκλο αγώνων:
«Αυτό το ξεκίνημα είναι σημαντικό για εμάς για πολλούς λόγους. Πέρσι ο Ολυμπιακός όπως γνωρίζετε δεν είχε καλή χρονιά και υπήρχαν εσωτερικά προβλήματα. Φέτος όπως έχουν έρθει τα πράγματα όλοι από τη θέση τους προσπάθησαν να βρουν λύσεις και να κάνουν το καλύτερο δυνατό, ο πρόεδρος, η διοίκηση, όλοι για να έχει η ομάδα ένα καλό και πλήρες ρόστερ. Ποδοσφαιριστές με ποιότητα και έτοιμους να βοηθήσουν. Όλα αυτά δείχνουν ότι σκέφτηκαν και οργάνωσαν καλά την πορεία και όλη η δουλειά που έχει γίνει από τον Μάιο μέχρι τώρα είναι πετυχημένη. Η καλή πορεία μέχρι τώρα δείχνει ότι είναι αποτέλεσμα της καλής οργάνωσης, σκέψης και πραγματοποίησης των όσων έπρεπε να γίνουν για να ξεχάσουμε τα όσα έγιναν πέρσι και πρέπει να συνεχίσουμε έτσι».

Για την πολύ καλή εικόνα του Ολυμπιακού τόσο γρήγορα στη σεζόν:
«Οι ποδοσφαιριστές έχουν καλή τακτική και εξυπνάδα στην τακτική τους, αυτό δείχνει και χαρακτήρα που είναι και πιο σημαντικό από την τακτική. Έχουμε επιλέξει παίκτες έξυπνους και με καλούς χαρακτήρες και οι πιο μεγάλοι έχουν βοηθήσει τους νεαρούς, όπως και οι αρχηγοί που είναι περισσότερο καιρό εδώ. Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα σύνολο στο οποίο όλοι θα ξέρουν ότι η ομάδα είναι πάνω απ’ όλα. Θέλουμε να βάλουμε πάνω απ’ όλα την αφοσίωση και την ομαδική δουλειά και μέσα απ’ όλα αυτά να έρθουν τα αποτελέσματα που θέλουμε. Έχουμε καλούς χαρακτήρες που είναι συνεργάσιμοι και ομαδικοί και βάζουν την ομάδα πάνω από τους εαυτούς τους, χωρίς όμως παράλληλα να μας λείπει και η τεχνική γιατί έχουμε καλούς παίκτες».

Για τη δική του συμβολή σε αυτή την εικόνα:
«Είναι συνολική η προσπάθεια, του προέδρου, της διοίκησης όλων. Ο προπονητής είναι απλά εδώ για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα του συλλόγου. Το μετά έχει σημασία να μένει ο προπονητής στη συνείδηση όλων και στις επιτυχίες. Αυτό όμως είναι συνεισφορά όλων. Το δυναμικό εδώ είναι σε υψηλό επίπεδο και θέλω να πιστεύω ότι στη συνέχεια με δουλειά θα είμαστε πετυχημένοι. Να πάρουμε τη νίκη με τον Αστέρα που είναι μία δύσκολη ομάδα και θα πρέπει να εκπροσωπήσουμε επάξια τον σύλλογο που υπηρετούμε και να παρουσιαστούμε όπως πρέπει απέναντι σε έναν δύσκολο αντίπαλο».

Για το αν σκέφτεται κάτι διαφορετικό σε επίπεδο τακτικής:
«Όπως είπατε και εσείς αυτά (σ.σ. 4-3-3, 4-2-3-1) είναι τα συστήματα. Δοκιμάζουμε πράγματα γιατί πάντα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για αλλαγές. Η είσοδος του Νάτχο μπορεί να οδηγήσει σε ένα 4-3-3. Τώρα είμαστε πετυχημένοι όμως και δεν υπάρχει λόγος να αλλάξει κάτι που πάει καλά. Είμαι ικανοποιημένος με την εικόνα. Μπορεί να υπάρξουν κάποιες μικρές αλλαγές. Σίγουρα δεν μπορώ να πω ότι ποτέ δεν θα αλλάξω σύστημα, όμως όταν ένα σύστημα δουλεύει καλά δεν υπάρχει λόγος να το αλλάξω και οι παίκτες ανταποκρίνονται καλά μέχρι τώρα. Και τις τελευταίες ημέρες δεν μπορούσαμε να δοκιμάσουμε πολλά πράγματα με τις απουσίες που είχαμε. Στη συνέχεια θα δούμε τι θα κάνουμε προς το συμφέρον όχι των παικτών, αλλά της ομάδας».