Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας, λένε οι μεταλλωρύχοι της Χαλκιδικής

“Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας γιατί δεν έχουμε δικαιωθεί πλήρως”, λένε οι μεταλλωρύχοι της Χαλκιδικής μετά τη συνάντηση με τον Γιώργο Σταθάκη.

“Θα περιμένουμε να δικαιωθούμε, αλλιώς θα κλιμακώσουμε τον αγώνα μας”, δήλωσε ο Χρήστος Ζαφειρούδας, πρόεδρος των εργαζομένων στις υπόγειες στοές των μεταλλείων Κασσάνδρας μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη.

Ο κ. Ζαφειρούδας τόνισε ότι η δέσμευση του υπουργού για αδειοδότηση της Ολυμπιάδας εν μέρει διασφαλίζει τη συνέχιση της δουλειάς, αλλά υπάρχει ακόμα η εκκρεμότητα των υπολοίπων αδειών των Σκουριών. “Ζητούμε λύση και αυτό για να συνεχίσουμε τη δουλειά μας”, πρόσθεσε. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι “είναι θέμα της εταιρείας το αν θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μετά τις 22 Σεπτεμβρίου” και πρόσθεσε πως τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί συνάντηση και με τη διοίκηση της εταιρείας “για να δούμε τι σκέφτεται και πώς θα πορευτεί από εδώ και πέρα.”

“Εμείς παραμένουμε εδώ για να πάρουμε τις άδειες, περιμένουμε τις επόμενες ημέρες τη διαιτησία, περιμένουμε και τις αποφάσεις της εταιρείας για το τι μέλλει γενέσθαι με τους εργαζόμενους. Δεν θα πάψουμε να διεκδικούμε το αυτονόητο: δουλειά και μόνο δουλειά”, κατέληξε ο κ. Ζαφειρούδας.