Με Ιέρο στο Μουντιάλ η εθνική Ισπανίας

Ο Ιέρο είναι ο αντικαταστάτης του Λοπετέγκι στην εθνική Ισπανίας. Ο Φερνάντο Ιέρο καλείται να… βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά στην εθνική Ισπανίας, μετά την αποπομπή του Χουλέν Λοπετέγκι. Ο παλιός άσος της «ρόχα» και της Ρεάλ, ο οποίος είχε καθήκοντα τεχνικού διευθυντή της εθνικής ομάδας, ανακοινώθηκε ως νέος ομοσπονδιακός προπονητής και θα καθοδηγήσει το συγκρότημα της Ιβηρικής Χερσονήσου στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας, αρχής γενομένης από το ντέρμπι του 2ου ομίλου με την Πορτογαλία, την προσεχή Παρασκευή (15/6).

«Ο Φερνάντο Ιέρο αναλαμβάνει καθήκοντα εθνικού προπονητή για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας», αναφέρει στη λιτή ανακοίνωσή της η RFEF, η οποία θα παρουσιάσει τον 50χρονο Ιέρο σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, στις 18:30 ώρα Ελλάδας.

Επισημαίνεται ότι ο Χουλέν Λοπετέγκι δεν μίλησε στους δημοσιογράφους στο Κράσονταρ, μετά την αποπομπή του από τον πρόεδρο της ομοσπονδίας, Λουίς Ρουμπιάλες. Ο πρώην πλέον ομοσπονδιακός τεχνικός της «ρόχα», και προπονητής της Ρεάλ, αναμένεται να κάνει δηλώσεις κατά την επιστροφή του στην Ισπανία.

Πρωτοφανή πράγματα συμβαίνουν στην εθνική Ισπανίας, μόλις δύο 24ώρα πριν οι «φούριας ρόχας» ριχτούν στη μάχη του Μουντιάλ. Η χθεσινή ανακοίνωση της συμφωνίας της Ρεάλ με τον Χουλέν Λοπετέγκι άνοιξε τον «ασκό του Αιόλου» και οδήγησε τον πρόεδρο της ομοσπονδίας, Λουίς Ρουμπιάλες, στην απόφαση να απολύσει άμεσα τον ομοσπονδιακό τεχνικό!

Η απομάκρυνση του Βάσκου προπονητή ανακοινώθηκε σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε ο Ρουμπιάλες στο Κράσνονταρ, όπου βρίσκεται η προπονητική βάση των «φούριας ρόχας». «Ευχαριστούμε τον Χουλέν για όσα έκανε, γιατί είναι ένας από τους υπεύθυνους που βρισκόμαστε στη Ρωσία, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να τον απομακρύνουμε. Πρέπει να υπάρξει ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς όλους όσοι εργάζονται για την ισπανική ομοσπονδία, ότι υπάρχουν κάποιες αξίες που πρέπει να τηρούνται», δήλωσε ο Ρουμπιάλες. «Δεν αισθάνομαι προδομένος, το πρόβλημα είναι τα όσα έγιναν εν αγνοία της ομοσπονδίας και αυτό είναι κάτι που δεν μπορούμε να παραβλέψουμε. Η εθνική ομάδα ανήκει σε όλους τους Ισπανούς», πρόσθεσε ο επικεφαλής της RFEF.

Της συνέντευξης Τύπου προηγήθηκε φοβερό παρασκήνιο, παρότι από αργά χθες το βράδυ είχε διαρρεύσει η έντονη ενόχληση του Λουίς Ρουμπιάλες, όχι τόσο για τη συμφωνία του Λοπετέγκι με τη Ρεάλ, όσο για το χρόνο ανακοίνωσή της. Οταν ανακοινώθηκε η έκτακτη συνέντευξη Τύπου, η γενική εκτίμηση ήταν ότι ο ομοσπονδιακός τεχνικός θα αποτελέσει παρελθόν, όμως η αναβολή της κατά μιάμιση ώρα (από τις 11:30 ώρα Ελλάδας άρχισε στις 13:00) δημιούργησε ένα όργιο φημών.

Τα ισπανικά ΜΜΕ δημοσίευσαν πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες οι αρχηγοί της εθνικής, με επικεφαλής τον Σέρχιο Ράμος (ο οποίος φέρεται να έχει παίξει ρόλο και στην απόφαση της Ρεάλ να εμπιστευθεί το Βάσκο προπονητή), παρενέβησαν στον Ρουμπιάλες και του ζήτησαν να κρατήσει τον Λοπετέγκι για το Μουντιάλ. Ο ίδιος δεν το διέψευσε, υπογράμμισε όμως ότι «… τους εξήγησα και κατάλαβαν. Με διαβεβαίωσαν για τη μέγιστη δέσμευσή τους και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα τα δώσουν όλα».