Με το σήμα Grand Hyatt Athens, το πρώην Athens Ledra

Το δεύτερο ξενοδοχείο στην Ελλάδα με τη φίρμα της Hyatt είναι γεγονός. Σε ανακοίνωσή της, από το Σικάγο, η Hyatt αναφέρει ότι μια θυγατρική της, έχει συνάψει συμφωνία franchise με τις Henderson Park και Hines για το πρώτο ξενοδοχείο Grand Hyatt στην Ελλάδα, το Grand Hyatt Athens.

Συγκεκριμένα πρόκειται για το πρώην Athens Ledra που θα λειτουργήσει ως Grand Hyatt Athens και το άνοιγμα του οποίου αναμένεται το 3ο τρίμηνο του 2018. Είναι το πρώτο ξενοδοχείο στην Ελλάδα με την επωνυμία Grand Hyatt αλλά και το τρίτο στην Ευρώπη, όπως αναφέρεται. Σε ό,τι αφορά τη διαχείριση του ξενοδοχείου, αυτή θα γίνεται από την εταιρία Kokari Limited. «Είμαστε περήφανοι που συνεργαζόμαστε με την Hines, την Henderson Park και το Grand Hyatt για τη λειτουργία του νέου Grand Hyatt Athens», σημειώνει η Τίνα και ο Γιάννης Δασκαλαντωνάκης, συνιδρυτές του ΟμίλουY&T Daskalantonakis Knossian Group, το οποίο έχει στην κατοχή του την Kokari Limited.

Το εν λόγω ξενοδοχείο, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της Hyatt, διαθέτει 310 δωμάτια, βρίσκεται στη Λεωφόρο Συγγρού στην περιοχή Κουκάκι της Αθήνας, κοντά σε γήπεδα γκολφ, εστιατόρια και σε μικρή απόσταση από το λόφο Φιλοπάππου. Το Grand Hyatt Athens θα είναι ειδικά σχεδιασμένο για να αντικατοπτρίζει τον ελληνικό πολιτισμό του με μοναδική αρχιτεκτονική, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο Παύλος Κοσμόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της Hines Ελλάδας, εστιάζει στο πόσο σημαντικό είναι το γεγονός ότι ένα παγκόσμιο εμπορικό σήμα όπως αυτό της Hyatt επιλέγει την Αθήνα για να δραστηριοποιηθεί.