Μουντιάλ 2018: Σοβαρό πρόβλημα με τα κουνούπια

Το βράδυ της Δευτέρας η Αγγλία δεν είχε να αντιμετωπίσει μόνο την Τυνησία στη “Βόλγκογκραντ Αρένα” αλλά και χιλιάδες κουνούπια που πετούσαν πάνω από τον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα (2-1 η Αγγλία) μπορούσε κανείς να δει τους ποδοσφαιριστές να προσπαθούν να απομακρύνουν τα έντομα από το πρόσωπο, τα χέρια και τα πόδια τους.

Είναι χαρακτηριστικό πως οι ιθύνοντες των “Τριών Λιονταριών” είχαν εφοδιαστεί με ισχυρά εντομοκτόνα και ψέκασαν τους ποδοσφαιριστές του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ πριν την έναρξη του αγώνα, στη διάρκεια της ανάπαυλας αλλά και σε διάφορες στιγμές κατά τη διάρκειά του παιχνιδιού!

Μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο αρχηγός και σκόρερ της Αγγλίας, Χάρι Κέιν, δήλωσε σχετικά: “Υπήρχαν πολλά περισσότερα από όσα νομίζαμε. Έμπαιναν στα μάτια, τη μύτη και το στόμα μου”!

Κι αν οι ποδοσφαιριστές είχαν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν εντομοκτόνα, δεν ίσχυσε το ίδιο και για τους θεατές, αφού τα σπρέι τους κατασχέθηκαν κατά την είσοδό τους στις κερκίδες της “Βόλγκογκραντ Αρένα”.

Οι διοργανωτές δήλωσαν πως τα έντομα “είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο για την εποχή, λόγω του τοπικού κλίματος”. Τις προηγούμενες ημέρες είχε γίνει ψεκασμός με ελικόπτερα τόσο πάνω από το γήπεδο όσο και πάνω από τους βάλτους που βρίσκονται κοντά στην πόλη. Το Βόλγκογκραντ, που βρίσκεται στη νοτιοδυτική Ρωσία, είναι χτισμένο κοντά στον ποταμό Βόλγα και το ζεστό κλίμα ευνοεί των εκκόλαψη των, λεγόμενων, αρκτικών κουνουπιών.

Αξίζει να αναφερθεί πως το Sky Sports News αναγκάστηκε να ακυρώσει μια σειρά ζωντανών συνεντεύξεων, καθώς ο παρουσιαστής Κάβε Σολέκολ δέχθηκε… επίθεση το βράδυ της Κυριακής από σμήνος κουνουπιών στο ξενοδοχείο που έχει καταλύσει η εθνική Αγγλίας! “Μεγάλο πρόβλημα”, έγραψε χαρακτηριστικά στο λογαριασμό του στο Twitter ο Σολέκολ.

Η ερευνήτρια του National Geographic, Λορέν Κιούλερ, τόνισε σχετικά: “Στην Αρκτική δεν υπάρχουν πολλά ζώα για να τραφούν τα κουνούπια. Επομένως, όταν βρίσκουν κάποιο, γίνονται τρομερά επιθετικά και άγρια. Είναι αμείλικτα. Δεν σταματούν και απλά συνεχίζουν να σε κυνηγούν”.

Οι διοργανωτές, πάντως, ισχυρίζονται πως όλα θα εξελιχθούν ομαλά στα υπόλοιπα παιχνίδια που είναι προγραμματισμένα να διεξαχθούν στη “Βόλγκογκραντ Αρένα”.