Νέα ήττα για τον Αστέρα στην Τρίπολη, 3-0 από τον Άρη

Η επιστροφή του Σάββα Παντελίδη στην Τρίπολη αποδείχθηκε οδυνηρή για την πρώην ομάδα του και άκρως… γούρικη για την τωρινή. Ο Έλληνας τεχνικός είδε τον Άρη να περνά… αέρα με 3-0 επί του Αστέρα, στο ματς με το οποίο έπεσε η «αυλαία» της 20ής αγωνιστικής της Super League. Οι Θεσσαλονικείς πέτυχαν τον απόλυτο αιφνιδιασμό, καθώς προηγήθηκαν με τον Λάρσον στο 9΄ και στο 23΄ ο Ντιγκινί έβαλε τα θεμέλια για το «τρίποντο». Πριν τελειώσει το πρώτο μέρος (45΄+1) ο Γκαρσία «σφράγισε» τη νίκη των «κιτρίνων».
Η λέξη νίκη για τον Αστέρα στην έδρα του είναι άγνωστη εδώ και δύο μήνες. Συγκεκριμένα οι Αρκάδες επικράτησαν στις 15 Δεκεμβρίου με 2-1 του ΟΦΗ κι έκτοτε έχουν υποστεί τρεις ήττες από ΠΑΟΚ (0-3), Ολυμπιακό (0-2) και Άρη (0-3).

Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου, αν και προέρχονταν από δύο σερί νίκες σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, επί των Απόλλωνα και Εργοτέλη αντίστοιχα, δεν κατάφερε να αντιδράσει μετά την «ψυχρολουσία» που δέχτηκε στα πρώτα 23 λεπτά. Παρέμεινε στους 21 βαθμούς και σαφώς δεν είναι σε καμία περίπτωση εξασφαλισμένο το μέλλον της στην κατηγορία.

Σε ένα ακόμη ματς η άμυνα του Άρη δούλεψε… ρολόι. Η ομάδα του Σάββα Παντελίδη έχει δεχτεί μόλις ένα γκολ στα 6 τελευταία ματς (με τον Λεβαδειακό), ενώ παρότι στο διάστημα αυτό είχε πετύχει μόλις 3 τέρματα, σήμερα ήταν σαφώς πιο αποδοτική και σκόραρε τρεις φορές. Η ευρεία νίκη στο «Θόδωρος Κολοκοτρώνης» σταθεροποίησε τον Άρη στην 5η θέση και 10 αγωνιστικές πριν το φινάλε έχει τον πρώτο λόγο για την έξοδο στο Europa League της νέας περιόδου (βρίσκεται στο +4 από τον έκτο Παναθηναϊκό).

Η «σεμνή τελετή» είχε ολοκληρωθεί από το πρώτο μέρος, διάστημα στο οποίο οι φιλοξενούμενοι σε τέσσερις τελικές προσπάθειες που επιχείρησαν πέτυχαν 3 γκολ! Ο Λάρσον με το πρώτο του γκολ στη Super League άνοιξε το σκορ στο 9΄, στο 23΄ ο Ντιγκινί έμεινε όρθιος στην περιοχή και πλάσαρε τον Παπαδόπουλο (23΄), ενώ στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Γκαρσία με κεφαλιά «έγραψε» το 3-0.

Το β΄ μέρος στο «Θόδωρος Κολοκοτρώνης» είχε διαδικαστικό χαρακτήρα. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν για να ένα γρήγορο γκολ, προκειμένου να κυνηγήσουν το θαύμα, αλλά η άριστα στημένη άμυνα του Άρη δεν τους το επέτρεψε. Ο Μανιάς λίγο πριν το 80ό λεπτό βρήκε τετα-α-τετ με τον Κουέστα, αλλά νικήθηκε από τον γκολκίπερ του Άρη στην κορυφαία ευκαιρία των γηπεδούχων στην επανάληψη.

Διαιτητής: Βαγγέλης Μανούχος
Κίτρινες: Κώτσιρας, Καλτσάς

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Γιώργος Παράσχος): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Πασαλίδης, Ορτέγκα (46΄ Αραβίδης), Κυριακόπουλος, Βαλιέντε, Βλάχος, Καλτσάς (85΄ Δουβίκας), Ρόλε, Φερνάντεζ (70΄ Τσιλιανίδης), Μανιάς.

ΑΡΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Κουέστα, Δεληζήσης, Μπάσα (57΄ Ματίγια), Ντιγκινό, Τόνσο (84΄ Βέλεθ), Λάρσον (74΄ Φετφατζίδης), Γκαρσία, Τζανακάκης, Σιώπης, Κορχούτ, Ρόουζ