Νέο προεδρείο στον ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ

Feta cheese

Ο Νικόλαος Κατής αναλαμβάνει τη θέση του προέδρου του ΔΣ του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που ορίζει τα μέλη του προσωρινού Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού. Επίσης, τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του ΕΛΓΟ αναλαμβάνει ο Θανάσης Μπακαλέξης.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, ζήτησε τις παραιτήσεις του πρώην πρόεδρου του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, Γιώργου Καρέτσου και του πρώην διευθύνοντος συμβούλου του Οργανισμού, Θανάση Βλάχου, καθώς απώλεσαν δύο συνεχόμενες προθεσμίες παράτασης, σχετικά με τη σύναψη συμβάσεων για το πρόγραμμα προώθησης της Φέτας ΠΟΠ «Feta PDO. Let’s get real!» στην Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς και σε τρίτες χώρες.

Σύμφωνα με την εν λόγω απόφαση, στα τακτικά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ορίστηκαν οι εξής:

– Παναγιώτης Πλατής, ερευνητής βαθμίδας Α’ του ΕΛΓΟ-Δήμητρα, με αναπληρωτή του τον Μάριο-Γρηγόριο Μακρή, γεωπόνο.

– Γεώργιος Αγγελής, υπάλληλος του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων, με αναπληρώτριά του την Άννα Φουλίδη.

– Αθανάσιος Μπαντής, γεωπόνος, εκπρόσωπος του υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, με αναπληρωτή του τον Μιχάλη Καραβέλα.

– Σπυρίδων Μάμαλης, γεωπόνος, αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και πρόεδρο του ΔΣ του ΓΕΩΤ.Ε.Ε, με αναπληρωτή τον Λεωνίδα Βαρούδη του Βασιλείου, κτηνίατρο.

– Παναγιώτης Κάτσαρης, γεωπόνος, αιρετός εκπρόσωπος του προσωπικού του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, με αναπληρωτή του τον Παναγιώτη Παπαβασιλείου, γεωπόνο.