Νίκες για Παναιτωλικό και Λεβαδειακό

Ο Παναιτωλικός άνοιξε… λογαριασμό στην εφετινή Super League, επικρατώντας 2-1 στο Αγρίνιο του ΟΦΗ, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής.

«Ήρωας» για την ομάδα του Τραϊανού Δέλλα αναδείχθηκε ο Ρουμάνος, Βλαντ Μοράρ, που σκόραρε δις στο 23ο και 58ο λεπτό, ενώ και το τρίτο γκολ ήταν από παίκτη του Παναιτωλικού, αλλά το πέτυχε ο Έρικσον στο 88΄ εις βάρος της ομάδας του.

Ύστερα από ένα «στείρο» πρώτο εικοσάλεπτο, οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 23ο λεπτό: ο Μαρινάκης έκανε την κούρσα από δεξιά και γύρισε την μπάλα, με τον Μοράρ να «γράφει» το 1-0 με δεξί πλασέ, στην πρώτη επίθεση που οι παίκτες του Δέλλα έπαιξαν γρήγορα.

Οι Κρήτες διαμαρτυρήθηκαν για οφσάιντ του Ρουμάνου, όμως το γκολ μέτρησε. Το παιχνίδι έγινε σκληρό στη συνέχεια, με τον Γρατσάνη να δείχνει 7 κίτρινες (!) μόνο στο πρώτο ημίχρονο. Στο 40ό λεπτό ο άρχων της αναμέτρησης απέβαλε τον Νίκο Παπαδόπουλο από τον πάγκο του ΟΦΗ για διαμαρτυρία.

Οι παίκτες του ΟΦΗ ήταν εκνευρισμένοι, ο Παναιτωλικός ήταν καλύτερος και τελικά ο Μοράρ διπλασίασε για τους Αγρινιώτες στο 58΄, όταν πήρε το ριμπάουντ από την απόκρουση του Στρέζου, σε φάουλ του Έρικσον. Οι Ηρακλειώτες έκαναν την πρώτη τελική τους στο 62΄, όταν ένα αξιόλογο σουτ του Μεγιάδο έστειλε την μπάλα λίγο έξω από την εστία του Κυριακίδη.

Ο ΟΦΗ μείωσε στο 88ο λεπτό, από… «φίλια πυρά» των γηπεδούχων, καθώς σε γύρισμα από δεξιά ο Έρικσον, με προβολή, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κυριακίδη.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ευάγγελος Γρατσάνης (Τρικάλων)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μιχάι, Άργκους, Μοράρ, Ρότσα, Χαντάκιας – Μεγιάδο, Ποτουρίδης, Μπολάκης, Βουό, Νέιρα, Παπαστεριανός, Κουτσιανικούλης

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Κυριακίδης, Έρικσον, Μανά (81΄ Ρότσα), Μάζουρεκ (86΄ Χαντάκιας), Ντίας, Τσοκάνης, Μαρινάκης, Μιχάι, Μοράρ, Άργκους, Μπαρμπόσα (66΄ Λιάβας)

ΟΦΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Στρέζος, Αργυρόπουλος (29΄ Παπαστεριανός), Κουτσιανικούλης (75΄ Αραβίδης), Βουό, Πλατέλλας (61΄ Ντίνας), Κυριακίδης, Παπάζογλου, Μεγιάδο, Μπολάκης, Νέιρα, Ποτουρίδης

Νίκησε με 10 παίκτες ο Λεβαδειακός

Ο Λεβαδειακός πέτυχε την πρώτη νίκη του στο εφετινό πρωτάθλημα, επιβληθείς στην πρωτεύουσα της Βοιωτίας του Απόλλωνα Σμύρνης με 1-0, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής.

Το «χρυσό» γκολ των γηπεδούχων σημείωσε με κεφαλιά ο Μαρκόφσκι στο 73ο λεπτό, κι ενώ από το 68΄ ο Λεβαδειακός έπαιζε με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Κρνέτα. Ο Απόλλωνας Σμύρνης παραμένει χωρίς βαθμό.

Οι «πράσινοι» ήταν καλύτεροι από την «Ελαφρά Ταξιαρχία» στο πρώτο ημίχρονο, όμως δεν ήταν εύκολο να βρουν διαδρόμους προς την εστία του Χουάντερσον, ο οποίος οσάκις χρειάστηκε να επέμβει ήταν ιδιαίτερα θετικός. Αυτό συνέβη στη φάση του 11ου και 30ού λεπτού, σε σουτ των Μητρόπουλου και Μαρκόφσκι.

Ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας του Απόλλωνα συνέχισε να κρατά την ομάδα του στο παιχνίδι και στο δεύτερο ημίχρονο, διώχνοντας στο 54΄ το σουτ του Ντιόγκο και στο 58΄ το φάουλ του Τσαμπούρη.

Στο 68ο λεπτό, όμως, οι συσχετισμοί άλλαξαν, όταν ο Κρνέτα «ταλαιπώρησε» την μπάλα έξω από την περιοχή του, την έχασε και ανέτρεψε τον Τομάς, που έφευγε μόνος, με αποτέλεσμα να αποβληθεί.

Αντί όμως να το εκμεταλλευτούν οι φιλοξενούμενοι, βρέθηκαν πίσω στο σκορ πέντε λεπτά αργότερα. Ο Τσαμπούρης εκτέλεσε φάουλ, ο Μαρκόφσκι κινήθηκε έξυπνα και με κεφαλιά νίκησε τον Χουάντερσον, που δεν μπόρεσε να αντιδράσει, σφραγίζοντας τη μοίρα του αγώνα.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ευάγγελος Μανούχος (Αργολίδας)

ΚΟΚΚΙΝΗ: 68΄ Κρνέτα

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μητρόπουλος, Γιακουμάκης – Κοντοές, Ναδάλες

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Άκης Μάντζιος): Επασί, Τσαμπούρης, Ζησόπουλος, Κρνέτα, Ντιόγκο, Μητρόπουλος, Όμο, Νανγκίς (72΄ Καραχάλιος), Σουμπίνιο (84΄ Σαβαντογκό), Γιακουμάκης (90΄+3 Αντιλέχου), Μαρκόφσκι

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Λευτέρης Βελέντζας): Χουάντερσον, Στάθης, Κύργιας, Λούκιτς, Ναδάλες, Κοντοές (86΄ Ελ-Χέλβε), Πέδρο (62΄ Ντούρσο), Κονέ (77΄ Σικαμπάλα), Μπεντινέλι, Τριάδης, Μάντζιος