Νίκες για ΠΑΟΚ, Ατρόμητο. 1-1 ΑΕΛ και Λαμία

Σε τυπική διαδικασία εξελίχθηκε η αναμέτρηση της Τούμπας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Πλατανιά, αφού η φιλοξενούμενη ομάδα δεν ήταν σε θέση να προβαλει σθεναρή αντίσταση στους Θεσσαλονικείς (3-0) που μπήκαν στο παιχνίδι με επιθετικές αξιώσεις από νωρίς. Ηδη στο πρώτο 15λεπτο η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου είχε πάρει προβάδισμα δυο τερμάτων με γκολ στα οποία συμμετείχε ο αμυντικός Λεονάρντο Μάτος. Μόλις στο 9′ ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ. Από σέντρα του Μάτος, η μπάλα έφθασε στον Πέλκα που με ωραίο γωνιακό σουτ από το σημείο του πέναλτι πέτυχε το 1-0. Η ασπρόμαυρη “μηχανή” πήρε μπρος και λίγο αργότερα στο 15′ ο Πρίγιοβιτς πέτυχε το 2-0 με κοντινό πλασέ από συρτή σέντρα πάλι του Μάτος. Στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων ο συνήθης ύποπτος στο σκοράρισμα για τον ΠΑΟΚ, Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς με κοντινή κεφαλιά έκλεισε το σκορ στο 3-0 φθάνοντας τα 19 προσωπικά του τέρματα φέτος και ατενίζοντας τον τίτλο του κορυφαίου σκόρερ.

Διαιτητής: Καραντώνης (Ημαθίας)

Κίτρινες: Πέλκας,

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Μιχόγεβιτς, Βιεϊρίνια, Μαουρίσιο, Σάκχοφ (75′ Λημνιός), Πέλκας (46′ Ελ Καντουρί), Μακ (63′ Κάμπος), Μπίσεσβαρ, Πρίγιοβιτς.

Πλατανιάς: Κλιάιτς, Βάντερσον, Καρυπίδης, Ντικαμονά, Ουές, Ντουαλά, Μάλσα, Ζίκο, Ενσικουλού (69′ Σίνγκ), Κασαλίκα (84′ Φούφλια), Ουντόζι.

Φινάλε με «τεσσάρα»

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκλήρωσε τη σεζόν ο Ατρόμητος, ο οποίος γιόρτασε την επιστροφή του στα ευρωπαϊκά… σαλόνια νικώντας στο Περιστέρι 4-0 την Κέρκυρα, για την 30η και τελευταία αγωνιστική της Super League. Ο Ντάουντα στο 6΄ και στο 14΄, ο Κωτσόπουλος στο 59΄ και ο Ντιγκινί στο 67΄ πέτυχαν τα γκολ των «κυανόλευκων», απέναντι στους ήδη υποβιβασμένους «Φαίακες». Μόλις στο 6ο λεπτό, και μετά από σέντρα του Γιαννούλη, ο Ντάουντα με σουτ στην κίνηση άνοιξε το σκορ. Το σκηνικό επαναλήφθηκε με τους ίδιους πρωταγωνιστές στο 14΄, μόνο που αυτή τη φορά ο Νιγηριανός πέτυχε με κεφαλιά το 2-0. Στο δεύτερο ημίχρονο τη… σκυτάλη πήρε ο νεαρός Κωτσόπουλος, ο οποίος είχε πρώτα κεφαλιά στο δοκάρι (56΄), πριν σκοράρει στο 59΄ με γυριστό σουτ. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Ντιγκινί στο 67΄, μετά από ωραίο συνδυασμό των γηπεδούχων και ασίστ του Μπρούνο, ενώ ο ίδιος παίκτης είχε δοκάρι στις καθυστερήσεις.

Διαιτητής: Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)
Κίτρινες: Παμλίδης

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νταμίρ Κάναντι): Μίρκοβιτς (76΄ Μανδάς), Χατζηισαϊας, Ρισβάνης (68΄ Στρούγγης), Νάτσος, Κωτσόπουλος (68΄ Κυριακίδης), Γιαννούλης, Ντιγκινί, Ντάουντα, Μπουσούλατζιτς, Βασιλακάκης, Μπρούνο

ΚΕΡΚΥΡΑ (Γιάννης Ματζουράκης): Κουτζαβασίλης, Αντέτζο, Λέκοβιτς, Αρτυματάς, Κρητικός, Παμλίδης (71΄ Αναστασίου), Σπίνουλας (58΄ Ρόλε), Μυτίδης, Κόντος (80΄ Γεωργακόπουλος), Ιωάννου, Γρομητσάρης

Άξιζε το τελευταίο 10λεπτο

Το τελευταίο δεκάλεπτο «έκρυβε» τα γκολ και τις συγκινήσεις στο παιχνίδι της Λάρισας μεταξύ της ΑΕΛ και της Λαμίας (1-1), στο πλαίσιο της 30ης (και τελευταίας) αγωνιστικής της Super League. Οι δύο ομάδες, χωρίς βαθμολογικό κίνητρο, «κοίμισαν» τους φιλάθλους στις κερκίδες, καθώς ελάχιστες ήταν οι καλές στιγμές μπροστά στις δύο εστίες. Ολα αυτά έως το τελευταίο δεκάλεπτο. Τότε η Λαμία προηγήθηκε στο 81′ με τον Νίκο Τσούκαλο, και οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 84′ με τον Μίλος Ντέλετιτς. Οσοι φίλαθλοι δεν αποχώρησαν, αποζημιώθηκαν στο τελευταίο δεκάλεπτο, καθώς στο 81ο λεπτό η Λαμία άνοιξε το σκορ με τον Τσούκαλο, ο οποίος σε κενή εστία έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αφού προηγουμένως ο 17χρονος Σουλούκος νίκησε σε τετ-α-τετ τον Ακόστα. Τρία λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι απάντησαν, όταν ο Ντέλετιτς εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια στην άμυνα της Λαμίας και πλάσαρε τον Μελίσσα, διαμορφώνοντας το τελικό 1-1.

Ο διαιτητής της συνάντησης, Αθανάσιος Σέζος (Κιλκίς), έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Μόρα, Γιοβάνοβιτς, Φατιόν – Ασίγκμπα, Πριντέτα, Μπουλουλή.

ΑΕΛ (Αντωνίου): Θεοδωρόπουλος (68′ Σουλούκος), Γιοβάνοβιτς, Μόρας, Γκοϊκοβιτς, Μασούρας, Μλαντένοβιτς, Φατιόν, Αγκάνοβιτς (59′ Λεοζίνιο), Μιλοσάβλιεβιτς, Ναζλίδης (72′ Περόνε), Ντέλετιτς.

ΛΑΜΙΑ (Τεννές): Μελίσσας, Αναστασιάδης, Κουκόλης (41′ Πριντέτα), Ασίγκμπα, Παντελιάδη, Βασιλαντωνόπουλος, Ομο, Μπουλουλής, Πίτι, Ακόστα (88′ Μπούτνικ), Βάντερσον (46′ Τσούκαλος).