Νίκη του Απόλλωνα στη Νέα Σμύρνη 1-0 τον Πανιώνιο

Ο Απόλλωνας Σμύρνης αναπνέει ακόμη. Η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ κατάφερε να νικήσει μέσα στη Νέα Σμύρνη τον Πανιώνιο με 1-0, στο ματς με το οποίο άνοιξε η «αυλαία» της 20ης αγωνιστικής της Super League. Αυτή ήταν η πρώτη εκτός έδρας νίκη για τον Απόλλωνα και μόλις η δεύτερη τη φετινή σεζόν! Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε στο 73ο λεπτό ο Βαφέας.

Στο πρώτο ημίχρονο και ειδικά στα πρώτα 30 λεπτά ο Απόλλωνας ήταν καλύτερος και έχασε καλές ευκαιρίες για να προηγηθεί στο σκορ. Πρώτα στο 12ο λεπτό, όταν μετά από ωραία κίνηση έξω από την περιοχή και σουτ από τον Ντεφεντερίκο, έδιωξε σε κόρνερ με υπερένταση ο Κότνικ.

Στο 17′ ακόμη μεγαλύτερη ευκαιρία για τον Απόλλωνα, όταν μετά από γύρισμα του Ρώσση, ο Βάρκας έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή με τον Κότνικ να κάνει εκπληκτική επέμβαση. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Ντούρσο πήρε το ριμπάουντ αλλά έκανε κακό τελείωμα πάνω από τα δοκάρια!

Σιγά-σιγά άρχισε ν’ ανεβάζει στροφές η ομάδα της Νέας Σμύρνης και στο 22ο λεπτό έφθασε πολύ κοντά στο γκολ. Τότε φοβερή προσπάθεια του Ντουρμισάι, που «άδειασε» τον Κύργια και γύρισε στον Σπιριντόνοβιτς, ο οποίος έκανε το σουτ με την μπάλα να έχει κατεύθυνση προς τα δίχτυα αλλά ο Βαφέας πετάγεται από το… πουθενά και έδιωξε πάνω στην γραμμή!

Στην επανάληψη, ο Πανιώνιος μπήκε πιο δυνατά, είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά πολύ δύσκολα έφθανε στην αντίπαλη περιοχή. Οσο περνούσαν τα λεπτά οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να πιέσουν, αλλά χωρίς έμπνευση οι όποιες προσπάθειες τους ήταν εύκολη «λεία» για τους αμυντικούς του Απόλλωνα.

Τελικά οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που έφθασαν στο γκολ. Συγκεκριμένα στο 73ο λεπτό μετά από κόρνερ ο Βαφέας νίκησε στον αέρα τον Ντουρμισάι και με δυνατή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κότνικ, παγώνοντας τις κερκίδες στη Νέα Σμύρνη! Ο Πανιώνιος προσπάθησε ν’ απαντήσει, αλλά στο 87ο λεπτό η κεφαλιά του Ντουρμισάι πέρασε μόλις άουτ.

Ο διαιτητής του ματς, Ευάγγελος Γρατσάνης (Τρικάλων), έδειξε την κίτρινη κάρτα στους: Μασούρα – Ελ Χέλβε, Ντεφεντερίκο, Ντούρσο, Κύργια, Αγρόδημο.

Οι συνθέσεις:

Πανιώνιος (Ακης Μάντζιος): Κότνικ, Μασούρας, Ντομίνγκες, Σταυρόπουλος, Σαραμαντάς (63′ Μαξίμοβιτς), Κούρντι, Κόρμπος, Καμαρά (46′ Μανθάτης), Σπιριντόνοβιτς, Αλί (46′ Τσιλούλης), Ντουρμισάι.

Απόλλων Σμύρνης (Μπάμπης Τεννές): Χουάντερσον, Στάθης, Κοντοές, Κύργιας, Βαφέας (88′ Ναζλίδης), Οριουέλα, Ντούρσο, Ρώσση, Ντεφεντερίκο (84′ Αγρόδημος), Ελ Χέλβε, Βάρκας (66′ Ακόστα).