Νίκη ΠΑΟ στο ντέρμπι με Ατρόμητο

Με σκόρερ τον Μακέντα και «ήρωα» τον Διούδη, ο Παναθηναϊκός επικράτησε 1-0 του Ατρομήτου στο ΟΑΚΑ, στο σπουδαιότερο παιχνίδι της 14ης αγωνιστικής της Super League, και έμεινε μόνος στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας.

Ο Ιταλός επιθετικός πέτυχε το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση στο 24΄, πριν αποχωρήσει τραυματίας στο ημίχρονο, ενώ ο 25χρονος τερματοφύλακας απέκρουσε πέναλτι του Κουλούρη στο 63΄ και κράτησε το «τρίποντο» για την ομάδα του.

Οι Περιστεριώτες, που είχαν και δύο δοκάρια με τον Γιαννούλη και τον Μπουσούλατζιτς (το δεύτερο στην εκπνοή), γνώρισαν τη δεύτερη ήττα τους στο φετινό πρωτάθλημα (πρώτη εκτός έδρας) και υποχώρησαν στην τρίτη θέση.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν με διάθεση να παίξουν ποδόσφαιρο, αλλά οι καλές στιγμές ήταν λιγοστές. Οι φιλοξενούμενοι στάθηκαν άτυχοι στο 20΄, όταν το απευθείας φάουλ του Γιαννούλη σταμάτησε στο δοκάρι του Διούδη, ενώ αντίθετα το «τριφύλλι» αξιοποίησε τη δική του ευκαιρία και άνοιξε το σκορ στο 24΄ με τον Μακέντα.

Ο Ιταλός κατέβασε έξοχα τη μπάλα με το δεξί, μετά από μακρινή μεταβίβαση του Κάτσε, και με αριστερό πλασέ νίκησε τον Μέγερι. Ο Ατρόμητος προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά το ανάποδο ψαλίδι του Βασιλακάκη στο 37΄ κόντραρε στα σώματα, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Κουλούρης έστελε τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά το γκολ δεν μέτρησε καθώς νωρίτερα είχε υποδειχθεί σε θέση οφσάιντ ο Μάντσον.

Στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου ο σκόρερ του Παναθηναϊκού τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε στην ανάπαυλα από τον Καμπετσή.

Στο β΄ μέρος οι γηπεδούχοι έδωσαν χώρο στον Ατρόμητο και έψαξαν αντεπιθέσεις όπως αυτή του 56ου λεπτού, όταν το σουτ του Μπουζούκη πέρασε λίγο άουτ. Στο 63΄ ο διαιτητής Σιδηρόπουλος καταλόγισε -αυστηρό- πέναλτι σε μαρκάρισμα του Κολοβέτσιου στον Μπουσούλατζιτς, όμως ο Διούδης νίκησε από τα έντεκα βήματα τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος, Ευθύμη Κουλούρη, και κράτησε το «πράσινο» προβάδισμα, γνωρίζοντας την αποθέωση στο ΟΑΚΑ.

Οι ίδιοι παίκτες ήταν πρωταγωνιστές και στη φάση του 75ου λεπτού, όταν και πάλι ο τερματοφύλακας του «τριφυλλιού» απέκρουσε την κοντινή προβολή του διεθνούς φορ.

Η πίεση των «κυανόλευκων» έγινε ασφυκτική στα τελευταία λεπτά αλλά, παρά τις αμυντικές… αστάθειες, ο Παναθηναϊκός κράτησε τη νίκη. Χρειάστηκε βέβαια και τη βοήθεια της τύχης, όταν το σουτ του Μπουσούλατζιτς στην τελευταία φάση του αγώνα σταμάτησε στη συμβολή των δοκών του Διούδη, σε μία στιγμή που το «τριφύλλι» έπαιζε με δέκα παίκτες, καθώς ο Δώνης είδε δύο κίτρινες κάρτες στις καθυστερήσεις (!) και αποβλήθηκε.

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
Κίτρινες: Ινσούα, Κολοβέτσιος, Δώνης – Μπρούνο, Κουλούρης, Σάκιτς
Κόκκινη: Δώνης (90+4΄, 2η κίτρινη)

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Ινσούα, Κολοβέτσιος, Δώνης, Μακέντα (46΄ Καμπετσής), Χατζηγιοβάννης (83΄ Τζανδάρης), Χατζηθεοδωρίδης (67΄ Πούγγουρας), Μπουζούκης, Μαυρομμάτης, Κάτσε

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νταμίρ Κάναντι): Μέγερι, Σάκιτς, Χατζηισαϊας, Μπουσούλατζιτς, Βασιλακάκης (46΄ Ενσικουλού), Νάτσος (66΄ Ούμπιντες), Μάντσον, Κουλούρης, Μπρούνο (78΄ Κωτσόπουλος), Ρισβάνης, Γιαννούλης