ΝΔ για Γ. Κυρίτση ΣΥΡΙΖΑ: Οι νεκροί στη Marfin δεν πέθαναν από βραχυκύκλωμα

Την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσε η τοποθέτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Κυρίτση, στην ΕΡΤ πως δεν γνωρίζει κάποιον που πέθανε από μολότοφ. Ο κ. Κυρίτσης μιλώντας στην ΕΡΤ, σχετικά με τη μετατροπή κακουργημάτων (κατασκευή και κατοχή μολότοφ) σε πλημμελήματα στον νέο ποινικό κώδικα, ανέφερε: «Δεν ξέρω αν οι μολότοφ πρέπει να είναι κακούργημα ή πρέπει να είναι πλημμέλημα, πάντως στα 30 και χρόνια που ήμουν δημοσιογράφος δεν θυμάμαι ποτέ κανείς να έχει σκοτωθεί από μολότοφ ή από κάτι αντίστοιχο. Ευτυχώς στις συγκρούσεις “στον δρόμο” που λέμε, στην Ελλάδα τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια δεν υπήρχαν τέτοιου είδους τραγικά περιστατικά».

Σε σχετική ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του κόμματος αναφέρεται: «Υπάρχει, άραγε, όριο στο θράσος των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ; Προφανώς όχι. Το μόνο που απομένει στον κ. Κυρίτση είναι να πει στις οικογένειες των θυμάτων της Marfin ότι οι άνθρωποί τους πέθαναν από βραχυκύκλωμα. Μόνο ντροπή».

Οι απαράδεκτες αλλαγές που προτείνει η κυβέρνηση στον ΠΚ έχουν ονοματεπώνυμο

«Οι απαράδεκτες αλλαγές που προτείνει η κυβέρνηση στον Ποινικό Κώδικα έχουν ονοματεπώνυμο. Ευνοούν σκανδαλωδώς τη Χρυσή Αυγή στην εν εξελίξει δίκη της. Φροντίζουν να πέσουν στα μαλακά οι υπεύθυνοι για την τραγωδία στο Μάτι και τη Μάνδρα. Αποθρασύνουν τους κουκουλοφόρους να πετούν ατιμώρητοι μολότοφ», δήλωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιάννης Μαστρογεωργίου, και πρόσθεσε: «Οι ιδεοληψίες και οι μεθοδεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα περάσουν. Ας το συνειδητοποιήσει η κυβέρνηση αποσύροντας μόνη της τις προκλητικές προτάσεις της».