ΝΔ: Ο κ. Καρτερός έχει χάσει το κύρος του… από τα μαρούλια του Τσερνομπίλ (upd)

Σφοδρή επίθεση κατά του διευθυντή του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού εξαπέλυσε η ΝΔ κάνοντας λόγο για «φερέφωνα» του Μαξίμου που «εξακολουθούν να επιτίθενται σε όσους δημοσιογράφους έχουν το… θράσος να ασκούν κριτική στην κυβέρνηση και να αποκαλύπτουν τον μηχανισμό προπαγάνδας που έχει στήσει ο ίδιος.

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΝΔ τονίζει πως ο κ. Καρτερός είναι ο τελευταίος που δικαιούται να απευθύνει συστάσεις στους δημοσιογράφους, πόσο μάλλον να ζητεί τις πειθαρχικές διώξεις τους, καθώς, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «όχι μόνον γιατί έχει αποδείξει την “ανεξαρτησία” και το “κύρος” του από την εποχή που καλούσε τους πολίτες να τρώνε άφοβα μαρούλια μετά το δυστύχημα του Τσερνομπίλ», αλλά και γιατί «έχει το θράσος να επικαλείται τη δημοσιογραφική δεοντολογία, ενώ ο ίδιος την εξευτελίζει καθημερινά αρθρογραφώντας στην “Αυγή”. Και επειδή είναι πιθανόν να μην αντιλαμβάνεται τους λόγους, ας διαβάσει το άρθρο 5 των Αρχών Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ. Εκεί θα διαπιστώσει ότι ρητά απαγορεύεται σε δημοσιογράφους που εργάζονται σε Γραφεία Τύπου, να αρθρογραφούν σε οποιαδήποτε εφημερίδα. Ακόμη και στην “Αυγή”…» καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Απάντηση Θ. Καρτερού στη ΝΔ: Και οι γάιδαροι, ελέω Κυριάκου Μαρινάκη, πετούν

Με ανάρτηση στο Facebook απάντησε στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας ο προϊστάμενος του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, δημοσιογράφος Θανάσης Καρτερός:

“Η τελευταία ανακοίνωση της ΝΔ, στην οποία σκιαγραφεί το δημοσιογραφικό και πολιτικό μου πορτρέτο, με άφησε άναυδο με τα μαρούλια της. Ως εκ τούτου, δεν μπορώ παρά να παραδεχτώ ότι: Το SMS, που έχουν κατασκευάσει και διακινούν, αποδίδοντάς το στο Μαξίμου, είναι γνήσιο. Και οι γάιδαροι, ελέω Κυριάκου Μαρινάκη, πετούν…. “, έγραψε ο κ. Καρτερός.