Ξανά στη φυλακή ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Στη φυλακή οδηγούνται ο Άκης Τσοχατζόπουλος και ακόμη 8 από τους 16 καταδικασθέντες για τις “μίζες” από εξοπλιστικά προγράμματα με απόφαση του πενταμελούς εφετείου κακουργημάτων. Σύμφωνα με την απόφαση, ένας ακόμα κατηγορούμενος θα εκτίσει την ποινή του σε κατ’ οίκον περιορισμό, ενώ οι υπόλοιποι έξι καταδικασθέντες θα είναι ελεύθεροι.

Στη φυλακή οδηγούνται ο Άκης Τσοχατζόπουλος, η κόρη του Αρετή Τσοχατζοπούλου, η σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη, ο Ιωάννης Σμπώκος, ο οποίος εκτίει και άλλη ποινή, ο Γιώργος Σαχπατζίδης, ο Κωνσταντίνος Αντωνιάδης, ο Γιώργος Κωνσταντάτος, ο Αστέριος Οικονομίδης και ο Νίκος Γεωργουλάκης.

Σε ότι αφορά την λογίστρια του πρώην υπουργού, Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, στην οποία το δικαστήριο επέβαλε τη βαρύτερη μετά τον Ακη Τσοχατζόπουλο, καταδικάζοντάς τη σε 12 χρόνια, δεν οδηγήθηκε εκ νέου στη φυλακή, λόγω του ότι είχε εκτίσει τον απαιτούμενο από το νόμο χρόνο της ποινής της και ήταν έξω με υπ’ όρων απόλυση.

Για τον Οράτιο Μελά το δικαστήριο αποφάσισε αντί της φυλακής να του επιβληθεί κατ΄οίκον περιορισμός και να πάει φυλακή μόνον αν παραβιάσει τον συγκεκριμένο όρο.

Κάποιοι από αυτούς επιστρέφουν, ουσιαστικά, για την υπόθεση στη φυλακή και ο Εισαγγελέας Εκτελέσεων Ποινών θα αποφασίσει εάν και πόσο θα παραμείνουν στη φυλακή, με βάση τον χρόνο που έχουν ήδη εκτίσει και κάποιοι οδηγούνται για πρώτη φορά στο σωφρονιστικό κατάστημα.

Εκτός φυλακής με βάση τη δικαστική απόφαση έμειναν οι καταδικασθέντες Νίκος Ζήγρας, Μαρία Ταλίτα Τσεκούρα, Παναγιώτης Σταμάτης, Νίκος Καρατζα, Γκούντρουν Μολντενάουερ – Τσοχατζοπούλου, που είχαν μικρότερες ποινές για τις οποίες όμως αποφασίστηκε να μετατραπούν σε χρηματικές και να καταβληθούν σε 36 δόσεις.