Τραμπ: Οι εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας “προχωρούν καλά”

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εμφανίστηκε σήμερα αισιόδοξος για τις εμπορικές συνομιλίες υψηλού επιπέδου με Κινέζους αξιωματούχους στην Ουάσινγκτον αλλά δήλωσε ότι δεν θα υπάρξει τελική συμφωνία έως ότου συναντηθεί με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίγνκ.

Ο Τραμπ αναμενόταν να συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο της κινεζικής κυβέρνησης Λιου Χε στον Λευκό Οίκο καθώς ολοκληρώνονται σήμερα οι συνομιλίες.

«Οι βασικοί διαπραγματευτές της Κίνας για το εμπόριο βρίσκονται σε συνάντηση στις ΗΠΑ με τους εκπροσώπους μας. Οι συναντήσεις προχωρούν καλά, με καλές προθέσεις και πνεύμα και από τις δύο πλευρές», έγραψε ο Τραμπ στο Twitter.

«Δεν θα υπάρξει τελική συμφωνία έως ότου ο φίλος μου πρόεδρος Σι και εγώ συναντηθούμε στο άμεσο μέλλον για να συζητήσουμε και να συμφωνήσουμε σε κάποια μακροχρόνια και δυσκολότερα σημεία.»

Ο Τραμπ δήλωσε ότι οι διαπραγματευτές εργάζονται για να ολοκληρώσουν μια συμφωνία, ενώ δεν θα υπάρχει «ΤΙΠΟΤΑ άλυτο στο τραπέζι» έως την προθεσμία της 1ης Μαρτίου στην οποία έχουν καταλήξει οι δύο πλευρές.