Οι 11 αποβολές του Ρονάλντο και το..ρεκόρ της Γιουβέντους

Θέμα συζήτησης στα ποδοσφαιρικά τραπέζια της Ευρώπης, εξακολουθεί να αποτελεί η αποβολή του Κριστιάνο Ρονάλντο στη Βαλένθια.

Όχι τυχαία, αφού ήταν η πρώτη του διάσημου Πορτογάλου στο Champions League, μετά 158 παιχνίδια, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά η ισπανική εφημερίδα El Pais, αλλά και η πρώτη του με την Γιουβέντους, η οποία είναι η ομάδα που μετρά τις περισσότερες κόκκινες κάρτες στην Ιστορία του Champions League (26).

Ηταν όμως η ενδέκατη στην καριέρα του διάσημου Πορτογάλου (επτά απευθείας κόκκινη και τέσσερις με δεύτερη κίτρινη) εκ των οποίων οκτώ εκτός και τρεις εντός έδρας.

Ο Ρονάλντο, αποβλήθηκε τέσσερις φορές ως παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μεταξύ 2004 και 2008, και έξι με την Ρεάλ Μαδρίτης σε εννέα σεζόν.

Η ιστορία των αποβολών στην Ισπανία για τον Κριστιάνο Ρονάλντο έκλεισε τον Αύγουστο του 2017. Στον αγώνα Super Cup εναντίον της Μπαρτσελόνα, δέχθηκε μια κίτρινη κάρτα, επειδή έβγαλε την φανέλα για να πανηγυρίσει ένα γκολ και μία δεύτερη, επειδή θέλησε να ξεγελάσει τον διαιτητή ζητώντας πέναλτι. Η αντίδραση που ακολούθησε απέναντι στον διαιτητή του κόστισε η μεγαλύτερη ποινή που έχει γνωρίσει στην καριέρα του, δηλαδή αποκλεισμό από πέντε παιχνίδια.

Ο Ρονάλντο κινδυνεύει να χάσει την επιστροφή του στο Ολντ Τράφορντ για τον αγώνα με τη Γιουνάιτεντ.

Η UEFA πάντως ανακοίνωσε ότι θα μελετήσει την επόμενη Πέμπτη την υπόθεση.