Ολοκληρώθηκε η πορεία των μεταλλωρύχων. «Αυτή τη φορά κερδίσαμε», δηλώνουν

Ολοκληρώθηκε η πορεία των εργαζομένων των μεταλλείων Κασσάνδρας Χαλκιδικής και αυτήν την ώρα πραγματοποιείται συνάντηση αντιπροσωπείας των εργαζομένων με τη διοίκηση της εταιρείας Eldorado Gold.

Όπως δήλωσε το μέλος της διοίκησης του σωματείου εργαζομένων της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός», Γ. Χατζής, «η Eldorado ανακοίνωσε από τον Καναδά ότι παίρνει πίσω την απόφασή της για αναστολή των εργασιών. Αυτήν τη φορά κερδίσαμε».

«Θα ξεκινήσει ένας γόνιμος διάλογος με την ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με την ανακοίνωση του George Burns. Παρόλα αυτά, οι εργαζόμενοι θα είμαστε πάντα σε επαγρύπνηση για να συνεχιστεί αυτό το έργο που είναι για καλό όλων των Ελλήνων» πρόσθεσε ο κ. Χατζής.

Πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου και τα γραφεία της Eλληνικός Χρυσός πραγματοποίησαν νωρίτερα οι εργαζόμενοι των μεταλλείων Κασσάνδρας Χαλκιδικής. Με σύνθημα “Σκουριές, χρυσός, ευημερία, κάτω τα χέρια από τα μεταλλεία”, οι εργαζόμενοι διεκδικούν τη γρήγορη επίλυση των εκκρεμοτήτων σχετικά με τις αδειοδοτήσεις της εταιρείας. Κλειστή είναι αυτή την ώρα η Βασιλίσσης Σοφίας, λόγω της συγκέντρωσης μεταλλωρύχων.

Οι μεταλλωρύχοι πραγματοποιούν 48ωρη απεργία και έφθασαν στην Αθήνα νωρίς το πρωί.

Αισιοδοξία από τους μεταλλωρύχους μετά τη συνάντηση με τον γγ του υπ. Περιβάλλοντος

«Γίνεται από ό,τι φαίνεται μεγάλη προσπάθεια και από τις δύο πλευρές να λυθεί το θέμα μας, θεωρούμε και ειλικρινά πιστεύουμε πως θα βρεθεί λύση πολύ σύντομα». Αυτό δήλωσε ο Χρήστος Ζαφειρούδας, πρόεδρος των εργαζομένων στις υπόγειες στοές των μεταλλείων Κασσάνδρας, μετά τη συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας Μιχάλη Βερροιόπουλο, η οποία ολοκληρώθηκε πριν από λίγο.

«Υπάρχει, πρόσθεσε, ένας έντιμος και ειλικρινής διάλογος με την εταιρεία. Δυστυχώς όμως χρειάζεται χρόνος για να δούμε και έμπρακτα αποτελέσματα. Εμείς πρέπει να συνεχίσουμε τον αγώνα μας. Δεν έχει τελειώσει τίποτα». Ανέφερε ακόμη πως στόχος είναι να δοθεί οριστική λύση στο ζήτημα μέσα στο επόμενο τρίμηνο. Δηλαδή στο χρονικό ορίζοντα στον οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαιτησία μεταξύ του Δημοσίου και της Ελληνικός Χρυσός.

Πηγές του υπουργείου ανέφεραν ότι η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και ότι οι εργαζόμενοι επανέλαβαν τις θέσεις τους για αδειοδότηση της μονάδας στις Σκουριές.