Ολυμπιακός – Άρης 4-1, «Χρυσό» βαθμό ο ΠΑΣ στη Λαμία

Με επιβλητική νίκη επί του Αρη, ο Ολυμπιακός «έσβησε κεράκια» για τα 94 χρόνια από την ίδρυσή του. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 4-1 για την 24η αγωνιστική της Super League και μείωσαν ξανά στο -7 από τον πρωτοπόρο, ΠΑΟΚ. Για την ομάδα του Μαρτίνς σκόραραν οι Μασούρας (27′), Ποντένσε (35′, 75′) Γκερέρο (90′). Για τον Αρη είχε μειώσει προσωρινά σε 2-1 ο Μαρτίνες (74′).

Το πρώτο ημίχρονο δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας. Ο Αρης ήταν πολύ καλά στημένος και δεν άφηνε κανένα περιθώριο στον Ολυμπιακό. Οι Θεσσαλονικείς μάλιστα έχασαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στον αγώνα στο 24′.

Μετά από λάθος του Μιράντα ο Φετφατζιδης βγήκε τετ-α-τετ, αλλά το πλασέ του δεν βρήκε τον στόχο. Τρία λεπτά αργότερα ο Ελαμπντελαουΐ βρήκε ωραία τον Μασούρα και αυτός από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-0. Στο 35′ ο Μασούρας από σκόρερ έγινε δημιουργός κι έδωσε ασίστ στον Ποντένσε που «έγραψε» το 2-0 (η μπάλα βρήκε σε παίκτη του Άρη κι άλλαξε πορεία). Οι «ερυθρόλευκοι» με τρεις τελικές προσπάθειες σημείωσαν δύο γκολ κι έβαλαν γερές βάσεις για τη νίκη τους.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν άλλαξε σε σχέση με το πρώτο. Ο ρυθμός δεν ήταν καλός, αλλά το γκολ του Αρη προδίκαζε μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τη συνέχεια. Στο 74′ ο Μαρτίνες μείωσε για τους φιλοξενούμενους, αλλά πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, ο Ολυμπιακός ισοφάρισε. Ο Ποντένσε στο αμέσως επόμενο λεπτό έκανε το σουτ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (και σε αυτό το γκολ η μπάλα άλλαξε πορεία από το πόδι αμυντικού των «κιτρίνων»).

Το «κερασάκι στην τούρτα» έβαλε ο Γκερέρο στο 90′, ο οποίος μετά από σέντρα του Κούτρη δεν δυσκολεύτηκε να στείλει με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα και να διαμορφώσει το τελικό 4-1.

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
Κάρτες: Γκιγιέρμε, Χασάν – Βέλεθ, Σιώπης

Oλυμπιακός (Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουΐ, Μεριά, Μιράντα, Κούτρης, Μπουχαλάκης, Γκιγιέρμε, Φορτούνης (84’ Καμαρά), Μασούρας (70′ Ανδρούτσος), Ποντένσε, Χασάν (62′ Γκερέρο)

Άρης (Παντελίδης): Κουέστα, Βαλεριάνος, Βέλεθ, Ροζ, Κόρχουτ, Ματίγια (78′ Μπάσα), Σιώπης, Λάρσον, Ματέο, Φετφατζίδης (57′ Μαρτίνες), Γιουνές

«Χρυσό» βαθμό πήρε ο ΠΑΣ Γιάννινα στη Λαμία

«Χρυσό» βαθμό πήρε ο ΠΑΣ Γιάννινα, στην προσπάθεια που κάνει για ν’ αποφύγει τον υποβιβασμό, στη Λαμία από την τοπική ομάδα με 1-1, για την 24η αγωνιστική της Super League. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 56′ με τον Καραμάνο, για να λυτρώσει την ομάδα των Ιωαννίνων ο Κάστρο στο 86ο λεπτό.

Μοιρασμένο ήταν το πρώτο ημίχρονο τόσο στην κατοχή της μπάλας, αλλά και στις ευκαιρίες. Οι δύο ομάδες έδωσαν μεγάλες μάχες στο χώρο του κέντρου, έχοντας από μια καλή ευκαιρία, και οι δύο με κεφαλιές.

Πρώτα ο ΠΑΣ έφθασε κοντά στο γκολ, όταν στο 22ο λεπτό, μετά από σέντρα στην περιοχή, ο Κάργας έπιασε καρφωτή κεφαλιά αλλά ο Σαράνοφ «πέταξε» στην αριστερή του γωνία και με εντυπωσιακή επέμβαση, έδιωξε σε κόρνερ. Η Λαμία «απάντησε» στο 44′. Ο Μπαράλες έπιασε την κεφαλιά, από ελεγχόμενη θέση οφσάιντ, με τον Νεόφυτο να διώχνει πάνω στη γραμμή της εστίας του.

Στην επανάληψη, το παιχνίδι ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τη Λαμία. Στο 56ο λεπτό ο Βάντερσον έσωσε την μπάλα, με εντυπωσιακό τρόπο, πριν βγει πλάγια άουτ, σήκωσε το κεφάλι, σημάδεψε στο κέντρο της αντίπαλης άμυνας, όπου πετάχθηκε ο Καραμάνος, ο οποίος με καρφωτή κεφαλιά νίκησε τον Νεόφυτο και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του ΠΑΣ, ξεσηκώνοντας τις κερκίδες στο γήπεδο της Λαμίας.

Στη συνέχεια ο Γιάννης Πετράκης, βλέποντας την ομάδα του με την μπάλα στον τοίχο, ανακάτεψε την «τράπουλα», έκανε τρεις αλλαγές και προσπάθησε να δώσει περισσότερη επιθετική πνοή στην ομάδα του.

Από την πλευρά της η Λαμία οπισθοχώρησε και «οχυρώθηκε» στην άμυνα της για να διαφυλάξει την πρωτοπορία στο σκορ. Ο ΠΑΣ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά οι προσπάθειες του ήταν χωρίς έμπνευση και εύκολη «λεία» για τους αμυντικούς της Λαμίας.

Ολα αυτά έως το 86ο λεπτό, όταν η ομάδα των Ιωαννίνων βρήκε τελικά στόχο. Τότε μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μπουκουβάλα, ο Κάστρο πήδηξε ψηλότερα από όλους και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, διαμορφώνοντας το τελικό 1-1.

Ο διαιτητής του αγώνα, Τάσος Παπαπέτρου (Αθηνών), έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Τζημόπουλο και Πάντελιτς.

Οι συνθέσεις:

Λαμία (Μάκης Χάβος): Σαράνοφ, Σκόνδρας (46′ Βασιλαντωνόπουλος) , Βάντερσον, Αντέτζο, Καρυπίδης, Μπεχαράνο, Μπαράλες, Μπερτόλιο, Καραμάνος, Πίτι (68′ Μπλάζιτς), Δημούτσος (82′ Τομάς).

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Νεόφυτος, Νικολιάς, Τζημόπουλος, Μπουκουβάλας, Αθανασιάδης, Σκόνδρας (61′ Γιάκος), Κάστρο, Βιδάλ (60′ Αποστολόπουλος), Μάνος (66′ Λεό), Πάντελιτς, Κάργας.