Νίκη 2-0 ο Ολυμπιακός τη Λαμία. Γκαρθία: «Ο Μιραλάς θέλει χρόνο»

Χωρίς να εντυπωσιάσει, αλλά και χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα, ο Ολυμπιακός νίκησε με σκορ 2-0 την Λαμία στο γήπεδο Καραϊσκάκη το βράδυ της Δευτέρας 15-1-2018, για την 17η αγωνιστική της Super League και παρέμεινε πρωτοπόρος στο πρωτάθλημα. Ο Μάριν στο 9′ και ο Ανσαριφάρντ στο 37′ τα γκολ της νίκης.

Ο Ολυμπιακός πήρε από την αρχή τον «αέρα» της Λαμίας, η οποία έδειξε πως είχε κατέβει με καθαρά αμυντικούς προσανατολισμούς. Και πριν συμπληρωθεί το δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι έφτασαν στο γκολ. Στο 9′ και από υπέροχη μπαλιά του Φορτούνη, ο Μάριν μπήκε στην περιοχή, πλάσαρε έξυπνα και έκανε το 1-0.

Στη συνέχεια οι «ερυθρόλευκοι» διατήρησαν την κυριαρχία τους στο παιχνίδι, αλλά δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν φάσεις στην αντίπαλη εστία. Ωστόσο, πριν κλείσει το ημίχρονο πέτυχαν και δεύτερο γκολ, όταν στο 37? και από λάθος του Αναστασόπουλου, ο Ζιλέ πάσαρε στον Ανσαριφάρντ κι αυτός εύκολα διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Με δύο ευκαιρίες στο «καπάκι» ξεκίνησε το β? ημίχρονο. Στο 47′ ο αμαρκάριστος Φορτούνης έχασε από κοντά ένα από αυτά που… δεν χάνονται και στο 48′ ο Ανσαριφάρντ από διαγώνια θέση έστειλε την μπάλα δίπλα από το δοκάρι. Κάπου εκεί και με τις αλλαγές του Τεννέ, οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να κινούνται πιο δραστήρια. Στο 64′ η κεφαλιά του Βουό ήταν η πρώτη καλή στιγμή της Λαμίας και στο 69? το σουτ του Πίτι εξουδετέρωσε ο Προτό. Όμως πέραν αυτών ουδέν!

Από την άλλη μεριά, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν χάσει πλέον τον ρυθμό τους και οι αλλαγές δεν βοήθησαν σε κάτι περισσότερο. Στο 70′ ο Μιραλάς, ο οποίος έδειξε διάθεση στην επανεμφάνισή του στο πρωτάθλημα αλλά όχι κάτι παραπάνω, παραχώρησε εν μέσω αποθέωσης την θέση του στον Πάρντο και στο 81′ βγήκε ο Φορτούνης για να μπει ο Σεμπά. Μέχρι το τέλος του αγώνα, ένα καλό σουτ του Πάρντο στο 85? που έφυγε άουτ, ήταν ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει ο Ολυμπιακός.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Θανάσης Σέζος
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Φιγκέιρας – Πίτι, Ασίγκμπα

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Όσκαρ Γκαρθία): Προτό, Φιγκέιρας, Κούτρης, Μποτία, Ένχελς, Ρομαό, Ζιλέ, Μάριν, Φορτούνης ( Σεμπά), Μιραλάς (70′ Πάρντο), Ανσαριφάρντ (85′ Τζούρτζεβιτς).

ΛΑΜΙΑ (Μπάμπης Τεννές): Παπαδόπουλος, Ασίγκμπα, Αναστασιάδης, Κουκόλης (71′ Ορτέγκα), Παντελιάδης, Βασιλαντωνόπουλος, Αναστασόπουλος (51′ Κουτρουμάνος), Μπλάζιτς, Πίτι, Βάρντερσον, Ακόστα (53′ Βουό).

«Ο Μιραλάς θέλει χρόνο για να βρει τον ρυθμό του»

Πίστωση χρόνου στον Κέβιν Μιραλάς θα δώσει ο Όσκαρ Γκαρθία και αυτό τόνισε στη συνέντευξη Τύπου, μετά το νικηφόρο ματς με την Λαμία. Ο προπονητής του Ολυμπιακού εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τους παίκτες του και τόνισε σχετικά:
«Αυτό που είδατε σήμερα είναι αυτό που επιθυμούμε και για τα 90 λεπτά. Είναι δύσκολο γιατί η ομάδα δεν είχε μάθει έτσι. Θέλουμε να τρέχουμε πολύ και να πιέζουμε. Δεν είναι απόλυτα εφικτό από την στιγμή που δεν έχουμε κάνει την προετοιμασία της ομάδας, αλλά είμαστε ευχαριστημένοι από τον σημερινό αγώνα και για την προσπάθεια των παικτών και για το αποτέλεσμα». 

Αμέσως μετά πρόσθεσε: «Ο κάθε τεχνικός έχει την δική του οπτική και κάνει αυτό που θεωρεί εκείνος πιο καλά. Έχω δει το υλικό και θέλω να αλλάξω πράγματα, αλλά δεν ξέρω αν αυτό μπορεί να γίνει στο μέσον της χρονιάς. Θα δουλέψουμε σκληρά όμως για να πάρουμε το καλύτερο από κάθε παίκτη».

Για τον Μιραλάς είπε: «Δεν μου αρέσει να μιλάω ατομικά για παίκτες. Δεν έχουμε δει αυτό που θέλουμε από τον Κέβιν γιατί προέρχεται από ένα διάστημα απραξίας. Ξέρουμε ότι μπορεί να προσφέρει πολλά και πως είναι ένα είδωλο για τον κόσμο. Έχω μιλήσει μαζί του και ξέρει το τι θέλουμε και περιμένουμε πολλά περισσότερα από εκείνον. Του δίνουμε χρόνο για να βρει τον ρυθμό του. Ο ίδιος έχει άψογη συμπεριφορά και στάση για να το πετύχει».
Σε ερώτηση για τα ματς του Κυπέλλου με την ΑΕΚ, απάντησε: «Πριν την ΑΕΚ έχουμε πολύ σημαντικό αγώνα πρωταθλήματος με την Ξάνθη. Να περάσουμε από εκεί και μετά θα δούμε την ΑΕΚ που είναι μία ομάδα καλή, οργανωμένη και μοιάζει με την δική μας. Θα είναι μία δύσκολη πρόκριση».

Τέλος, για τα μεταγραφικά είπε: «Όταν ένας προπονητής έρχεται σε μία ομάδα γράφουν για παίκτες που είχε. Ο Μπαμπά είναι ένας παίκτης που ξέρω καλά και έχω άριστες σχέσεις, αλλά δεν έχει γίνει καμία κουβέντα για να έρθει. Ένας προπονητής πάντα θέλει βελτίωση, αλλά είμαι απόλυτα ικανοποιημένος με την συμπεριφορά των παικτών μας».