Έκανε την έκπληξη ο Εργοτέλης, άφησε εκτός κυπέλλου τον Άρη

Ο Εργοτέλης έκανε τη μεγάλη έκπληξη στον 4ο όμιλο του κυπέλλου Ελλάδας, καθώς επικράτησε 3-2 του Άρη στο Παγκρήτιο και εξασφάλισε την πρόκριση στους «16», πίσω από τον ΠΑΟΚ, αφήνοντας εκτός συνέχειας τους «κίτρινους» της Θεσσαλονίκης.

Ο Άρης ήταν σαφώς ανώτερος στο πρώτο ημίχρονο, όμως σπατάλησε σημαντικές ευκαιρίες και στο φινάλε βρέθηκε πίσω στο σκορ. Ο Κατσιμήτρος είχε… πολλή δουλειά κάτω από την εστία των γηπεδούχων και την έφερε σε πέρας, αποκρούοντας τα σουτ των Μπάσα (17΄) και Μαρτίνες (21), καθώς και το απευθείας φάουλ του Ματίγια (33΄), ενώ στο 18΄ ο Ντιγκινί δεν έπιασε σωστά την κεφαλιά από πλεονεκτική θέση. Στον αντίποδα, ο Εργοτέλης σκόραρε στη μοναδική αξιόλογη φάση που δημιούργησε, στο 44΄, με τον Μπουρσέλη να εκμεταλλεύεται ασθενή απόκρουση του Καντιμοίρη σε σουτ του Τσέλιου και, με τη βοήθεια του Μενέντες (η μπάλα κόντραρε στον αμυντικό του Αρη), να ανοίγει το σκορ.

Το σοκ για τους Θεσσαλονικείς έγινε μεγαλύτερο στο ξεκίνημα του β΄ μέρους, όταν ο Εργοτέλης ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0! Πρωταγωνιστής ήταν ο Έφορντ, ο οποίος πρώτα «σέρβιρε» έτοιμο γκολ στον Ιατρούδη (50΄) και στη συνέχεια «χτύπησε» στην αντεπίθεση (53΄), πετυχαίνοντας το τρίτο γκολ της ομάδας του. Με την πλάτη στον… τοίχο, ο Άρης αντέδρασε και μείωσε στο 58΄ με ωραία προσπάθεια και πλασέ του Ντιγκινί. Το ματς έγινε «θρίλερ» στο 74΄, όταν καταλογίστηκε πέναλτι για χέρι του Κοζορώνη και ο Ντιγκινί ευστόχησε μειώνοντας σε 3-2. Ο Γάλλος επιθετικός λίγο έλειψε να ολοκληρώσει μία προσωπική ανατροπή, όμως είδε στο 88΄ τον Κατσιμήτρο να σώζει με διπλή προσπάθεια την εστία του και να «σφραγίζει» την πρόκριση του Εργοτέλη στους «16».

Διαιτητής: Σέζος (Κιλκίς)
Κίτρινες: Μπρους, Τσέλιος, Γιακούμπου

Οι συνθέσεις:

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Νίκκι Παπαβασιλείου): Κατσιμήτρος, Κοζορώνης, Γιακούμπου, Οικονόμου, Μπάτζιος, Μπουρσέλης (69΄ Καπνίδης), Μπρους, Τσέλιος, Ιατρούδης (82΄ Μαζουλουξής), Έφορντ, Κατσούρι (46΄ Μπουτσάκης)

ΑΡΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Καντιμοίρης, Μπάσα (53΄ Σιώπης), Ντιγκινί, Μαρτίνες (46΄ Γκαρσία), Μπρούνο Γκάμα, Γιουνές, Ματίγια, Τζανακάκης, Μενέντεθ, Βέλεθ (41΄ Δεληζήσης), Μάβραϊ