Ο Μάρτιν Σουλτς, νέος υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας

Τα υπουργεία Οικονομικών με τον Όλαφ Σολτς, Εξωτερικών με τον Μάρτιν Σουλτς, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δικαιοσύνης, Περιβάλλοντος και Οικογένειας θα αναλάβει το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD), σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα γερμανικά ΜΜΕ.

Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU) θα κρατήσει, μεταξύ άλλων τα υπουργεία ‘Αμυνας και Υγείας, ενώ θα αναλάβει τα υπουργεία Οικονομίας και Αγροτικής Οικονομίας. Το αδελφό κόμμα των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) θα αναλάβει το υπουργείο Εσωτερικών με διευρυμένες αρμοδιότητες, ενώ θα διατηρήσει τα υπουργεία Αναπτυξιακής Βοήθειας και Μεταφορών, στο οποίο θα ενταχθούν οι αρμοδιότητες για την μετάβαση στην ψηφιακή εποχή.

Σε ό,τι αφορά τα πρόσωπα, η εφημερίδα BILD αναφέρει ότι υπουργός Εξωτερικών θα γίνει ο αρχηγός του SPD Μάρτιν Σουλτς, ενώ το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa) μεταδίδει ότι υπουργός Οικονομικών θα γίνει ο Δήμαρχος του Αμβούργου (SPD) Όλαφ Σολτς. Το αναβαθμισμένο υπουργείο Εσωτερικών θα αναλάβει, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο αρχηγός του CSU και απερχόμενος Πρωθυπουργός της Βαυαρίας Χορστ Ζεεχόφερ,

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, τα τελευταία εμπόδια αφορούσαν κυρίως θέματα υγείας και αγοράς εργασίας, ενώ σοβαρά προβλήματα δημιουργήθηκαν και κατά την συζήτηση για την κατανομή των χαρτοφυλακίων μεταξύ των κομμάτων.