Ο Mark Wahlberg, ο πιο ακριβοπληρωμένος ηθοποιός στον κόσμο το 2017

Ο Mark Wahlberg (Μαρκ Γουόλμπεργκ), κατέκτησε την κορυφή στον ετήσιο κατάλογο των υψηλότερα αμειβόμενων ηθοποιών στον κόσμο για το 2017 τον οποίο καταρτίζει το περιοδικό Forbes.

Ο 46χρονος ηθοποιός κέρδισε περίπου 68 εκατομμύρια δολάρια το 2017 χάρη στις απολαβές του από τη συμμετοχή του στις ταινίες “Daddy’s Home 2” και “Transformers: The Last Knight”, σύμφωνα με την κατάταξη που δημοσίευσε σήμερα το Forbes.

Ο πρώην ράπερ, που ασχολήθηκε κατόπιν με την υποκριτική, εκθρόνισε τον Ντουέιν Τζόνσον, που σε αντίθεση με την πρώτη θέση που είχε εξασφαλίσει το 2016 φέτος περιορίστηκε στη δεύτερη θέση: τα έσοδά του για το 2017 ανήλθαν σε 65 εκατομμύρια δολάρια.

Για μια ακόμη χρονιά η κατάταξη του Forbes αποτυπώνει το μισθολογικό χάσμα μεταξύ ανδρών- γυναικών στην αμερικανική βιομηχανία του κινηματογράφου. Την περασμένη εβδομάδα, η πρωταγωνίστρια του “La La Land” Έμα Στόουν αναδείχθηκε από το περιοδικό στην υψηλότερα αμειβόμενη γυναίκα ηθοποιό με απολαβές ύψους 26 εκατομμυρίων δολαρίων το 2017.

Η Έμα Στόουν, που βραβεύθηκε με το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου φέτος για το μιούζικαλ «La La Land», κέρδισε 26 εκατ. δολάρια προ φόρων για το 12μηνο έως τα τέλη Ιουνίου, σύμφωνα με την κατάταξη του περιοδικού.

Η 48χρονη Τζένιφερ Άνιστον, που έγινε ιδιαίτερα γνωστή από τη σειρά «Τα Φιλαράκια», κατάφερε επίσης να ξεπεράσει την Τζένιφερ Λόρενς: αναδείχθηκε στη δεύτερη θέση της κατάταξης με 25,5 εκατ. δολάρια, χάρη στα πολυάριθμα διαφημιστικά συμβόλαια που έχει σε όλο τον κόσμο.

Τα 24 εκατ. δολάρια που κέρδισε για το δωδεκάμηνο έως τα τέλη Ιουνίου τοποθετούν την Τζένιφερ Λόρενς στην τρίτη θέση της κατάταξη. Η 27χρονη ηθοποιός, που κέρδισε το 2012 το Όσκαρ για την ταινία «Οδηγός Αισιοδοξίας», βρέθηκε στην κορυφή της λίστας το 2016, για δεύτερη συνεχή φορά, με έσοδα 46 εκατ. δολαρίων.

Η πρώτη πεντάδα ολοκληρώνεται με την Μελίσα ΜακΚάρθι και την Μίλα Κούνις ? με 18 και 15,5 εκατομμύρια δολάρια, αντίστοιχα.