Πάνω από 30 ΤΟΜΥ μέχρι τέλος Ιουνίου στην 6η υγειονομική περιφέρεια

Περισσότερες από 30 τοπικές ομάδες υγείας (TOMY) αναμένεται να λειτουργούν μέχρι το τέλος Ιουνίου στην 6η υγειονομική περιφέρεια, όπως αναφέρει στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υποδιοικητής, Δημήτρης Κωστακιώτης.

Στην 6η Υ.ΠΕ, η οποία καλύπτει όλες τις περιοχές της Πελοποννήσου, της Δυτικής Ελλάδας, της Ηπείρου και των Ιονίων Νησιών, λειτουργούν ήδη, σύμφωνα με τον Δημήτρη Κωστακιώτη, «23 τοπικές ομάδες υγείας, με προοπτική έως το τέλος του μήνα να έχουμε ξεπεράσει τις 30».

Κάνοντας έναν πρώτο απολογισμό για τη λειτουργία των μονάδων, ο υποδιοικητής λέει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι «έχουμε διαπιστώσει πως οι ομάδες αυτές λειτουργούν με πάρα πολύ κέφι» και προσθέτει: «Το σύνολο του προσωπικού που τις απαρτίζει είναι νέοι άνθρωποι με υψηλά προσόντα, δηλαδή με πολύ καλά βιογραφικά και με όρεξη για δουλειά».

Όσον αφορά στην ανταπόκριση του κόσμου, σημειώνει ότι «υπάρχει μια πολύ καλή ανταπόκριση όταν ενημερώνεται για το τι γίνεται και τι μπορεί να τους προσφέρει μια τέτοια ομάδα και μονάδα υγείας».

Μάλιστα, φέρνει το παράδειγμα της μονάδας του Ναυπλίου, λέγοντας ότι «κατά την διάρκεια του τελευταίου τριμήνου που λειτουργεί αυτή η μονάδα ο παθολόγος που έχει διοριστεί, έχει ήδη εγγράψει 1.450 άτομα, τα οποία τον έχουν επιλέξει ως οικογενειακό γιατρό».

Τα πρώτα βήματα για τη λειτουργία των τοπικών ομάδων υγείας έγιναν από την Πάτρα και από τα Ιωάννινα.

Όπως λέει ο Δημήτρης Κωστακιώτης, «η περιοχή των Ιωαννίνων είναι μία περιοχή όπου υπήρξε μία πολύ καλή ανταπόκριση από πλευράς ιατρικού προσωπικού, με βάση των αρχικό σχεδιασμό των έξι δομών, ώστε να προχωρήσουμε πιο γρήγορα και με πιο πλήρη σύνθεση».

Επίσης, προσθέτει ότι «στην πόλη των Ιωαννίνων έχει γίνει μία πάρα πολύ καλή δουλειά, όπου αυτή τη στιγμή έχουμε τη λειτουργία τεσσάρων ομάδων, οι οποίες στεγάζονται σε πάρα πολύ καλούς χώρους είναι πλήρως αναπτυγμένες και διαθέτουν τον απαραίτητο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό. Το επόμενο χρονικό διάστημα, συνεχίζει, «περιμένουμε να ετοιμαστούν άλλοι δύο χώροι, ώστε να δημιουργήσουμε άλλες δύο ομάδες και να αρχίσουν να λειτουργούν».

Στην Πάτρα, σύμφωνα με τον υποδιοικητή, «δημιουργήθηκε μία πάρα πολύ καλή μονάδα στο κτίριο που ενοικιάστηκε από τον ΕΦΚΑ, αλλά όπως πρόσθεσε, «έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία αντίδραση από μέρος ενοίκων της πολυκατοικίας που στεγάζεται η μονάδα, οι οποίοι παρ΄ ότι έχουν ενημερωθεί για τα πλεονεκτήματα, λόγω της λειτουργίας μίας τέτοιας οργανωμένης μονάδας, θεωρούν ότι δεν θα έπρεπε να υπάρχει μία τέτοια δομή, για αυτό και έχουν προσφύγει στην δικαιοσύνη.»