Πέθανε ο Θανάσης Γιαννακόπουλος (upd)

Πέθανε σήμερα ξημερώματα Τρίτης 19 Μαρτίου 2019, σε ηλικία 88 ετών ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, μετά από πολύμηνη μάχη, να κρατηθεί στη ζωή. Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα στο Νοσοκομείο Υγεία μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο.

Στο πένθος βυθίστηκε η οικογένεια του Παναθηναϊκού, του μπάσκετ και του ελληνικού αθλητισμού. Η τραγική είδηση έγινε γνωστή με σχετική ανακοίνωση του νοσοκομείου «Υγεία» και της ΒΙΑΝΕΞ

Η ανακοίνωση: «Σήμερα Τρίτη 19 Μαρτίου 2019 κατέληξε στο ΥΓΕΙΑ ο Αθανάσιος Γιαννακόπουλος μετά από μακρά νοσηλεία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Είχε υποστεί βαρύ θρομβωτικό αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο από το οποίο, παρά την έγκαιρη και επιτυχή θρομβεκτομή, δεν μπόρεσε να συνέλθει.»

Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος γεννήθηκε το 1931. Φοίτησε στην ΑΣΟΕΕ και από μικρή ηλικία μαθήτευσε και αυτός στο φαρμακείο του πατέρα του, του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

Τελευταία, είχε τη θέση του προέδρου της ΒΙΑΝΕΞ, μετά την απώλεια του Παύλου Γιαννακόπουλου. Μεγάλη του αγάπη ο αθλητισμός.

Διετέλεσε πρόεδρος του Παναθηναϊκού σε μπάσκετ, βόλεϊ και ερασιτέχνη, ενώ ήταν και για αρκετά χρόνια σύμβουλος της ΕΠΟ.

Από το 1992 μέχρι το 2012 υπήρξε συνιδιοκτήτης της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού μαζί με τον αδερφό του, Παύλο.

Το σπουδαιότερο βιβλίο της Ιστορίας του Παναθηναϊκού έγραψε σήμερα τα ξημερώματα τον… επίλογο του, με το θάνατο του Θανάση Γιαννακόπουλου και ενώ είχε προηγηθεί η απώλεια του… προλόγου και κυρίως θέματος, αυτή του αδερφού του Παύλου. Σε ηλικία 88 ετών και καταβεβλημένος από πέρυσι τον Ιούνιο, όταν έχασε τον «Πατριάρχη» της οικογένειας, Παύλο, ο Θανάσης Γιαννακόπουλος… έφυγε για το μεγάλο ταξίδι, το οποίο θα έχει τελικό προορισμό την επανένωση των αγαπημένων αδελφών (σ.σ. Βασιλικής, Κώστας και Παύλου).

«Παντού και πάντα μαζί», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram o ανιψιός του, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, συνοδεύοντας την ανάρτηση του με δύο φωτογραφίες των Θανάση, Παύλου και Κώστα από τα πρώτα τους επιχειρηματικά βήματα στη ΒΙΑΝΕΞ μέχρι την καταξίωση.

Αλ. Τσίπρας: Η απώλεια του Θ. Γιαννακόπουλου αφήνει μεγάλο κενό στο χώρο του επιχειρείν και του αθλητισμού

Η απώλεια του Θανάση Γιαννακόπουλου αφήνει ένα μεγάλο κενό στο χώρο του επιχειρείν και του ελληνικού αθλητισμού, σημειώνει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε ανάρτησή του στο Twitter, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του προς τους οικείους του εκλιπόντος.

«Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος άφησε το θετικό αποτύπωμά του στην ελληνική επιχειρηματικότητα και υπηρέτησε το μπάσκετ και τον Παναθηναϊκό με ευπρέπεια και πολλή αγάπη. Η απώλειά του αφήνει ένα μεγάλο κενό στο χώρο του επιχειρείν και του ελληνικού αθλητισμού. Συλλυπητήρια στους οικείους του», αναφέρει ο πρωθυπουργός.

Ανακοινώσεις του Ερασιτέχνη και της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τον θάνατο του Θανάση Γιαννακόπουλου

Συλλυπητήριά για τον θάνατο του, Θανάση Γιαννακόπουλου, εκφράζουν με ανακοινώσεις του ΠΑΕ και Ερασιτέχνης Ολυμπιακός.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός:
«H ΠΑΕ Ολυμπιακός εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια για την απώλεια του Θανάση Γιαννακόπουλου».

Η ανακοίνωση του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού
«Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π., εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του Θανάση Γιαννακόπουλου. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

Δ. Μελισσανίδης: «Καλό ταξίδι, καλέ μου φίλε»

Ο ελληνικός αθλητισμός στερήθηκε έναν από τους τελευταίους «ρομαντικούς» παράγοντες και ο Δημήτρης Μελισσανίδης έναν καλό του φίλο. Ο διοικητικός ηγέτης της ΠΑΕ ΑΕΚ με δήλωσή του αποχαιρέτησε τον Θανάση Γιαννακόπουλο:

«Εκφράζω τη βαθιά μου οδύνη για τον χαμό του Θανάση Γιαννακόπουλου και τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους του και στην οικογένεια του Παναθηναϊκού. Η άδολη αγάπη του για τον σύλλογο τον οποίο υπηρέτησε, αλλά και η τεράστια προσφορά του στον ελληνικό αθλητισμό αποτελεί παρακαταθήκη για όλους μας. Καλό ταξίδι, καλέ μου φίλε».