Πέθανε ο Τάκης Λουκανίδης – Στην Κηφισιά η κηδεία του (upd)

Φτωχότερο είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς έφυγε σήμερα Πέμπτη 11-1-2018 από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών ο Τάκης Λουκανίδης. Η κηδεία του θα γίνει στις 15:30 το απόγευμα της Παρασκευής 12-1-2018 από το κοιμητήριο της Κηφισιάς.

Ο εκλιπών υπήρξε ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές που πέρασαν από την Ελλάδα, κάνοντας μεγάλη καριέρα με την Δόξα Δράμας και τον Παναθηναϊκό.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο θάνατός του προήλθε από έμφραγμα.

Θεωρείται ένας από τους πληρέστερους ποδοσφαιριστές που πέρασαν ποτέ από τα ελληνικά γήπεδα. Στην καριέρα του αγωνίστηκε σε αρκετές θέσεις, πλην αυτή του τερματοφύλακα!

Αγωνίστηκε στην ΑΕΚ Κομοτηνής και στη Δόξα Δράμας, ενώ το 1962 ο Αντώνης Μαντζαβελάκης τον έφερε στον Παναθηναϊκό, την φανέλα του οποίου φόρεσε για 7 χρόνια.

Έως το 1969 κατάκτησε 3 πρωταθλήματα και ένα Κύπελλο με το «τριφύλλι». Είχε 50 συμμετοχές και 13 γκολ με τη Δόξα Δράμας, ενώ σε 142 αγώνες στην Α΄Εθνική με τον Παναθηναϊκό σκόραρε 59 φορές και άλλες 12 στο Κύπελλο. Συμμετείχε σε 11 παιχνίδια στην Ευρώπη επιτυγχάνοντας 3 γκολ. Με τον Παναθηναϊκό κέρδισε 3 πρωταθλήματα (1962, 1964, 1965) και ένα κύπελλο (1967).

Έκλεισε την καριέρα του στον Άρη Θεσσαλονίκης, με τον οποίο έπαιξε σε 45 αγώνες και πέτυχε 8 γκολ, ενώ πανηγύρισε και το Κύπελλο το 1970.

Τίμησε και την φανέλα της Εθνικής, όπου σε 23 αγώνες πέτυχε 3 γκολ.

Δομάζος: «Καλό ταξίδι αγαπημένε μου φίλε»

Στο άκουσμα της είδησης του θανάτου τού Τάκη Λουκανίδη, από τους πρώτους που έσπευσαν να συλλυπηθούν ήταν ο Μίμης Δομάζος συμπαίκτης του στον μεγάλο Παναθηναϊκό τη δεκαετία του 1960.

«Λόγια δεν υπάρχουν σε τέτοιες στιγμές. Καλό ταξίδι αγαπημένε μου φίλε», έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο «στρατηγός»…

Ο Λουκανίδης, απεβίωσε σε ηλικία 81 ετών από έμφραγμα. Υπήρξε ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών. Γεννήθηκε στο Παρανέστι της Δράμας το 1937 και άρχισε την καριέρα του από την Δόξα Δράμας. Το 1962 μετακόμισε στην Αθήνα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού με τον οποίο κατέκτησε τέσσερα πρωταθλήματα (1962, 1964, 1965, 1969) και ένα Κύπελλο (1967) πριν αποχωρήσει το 1969 με προορισμό τον Αρη Θεσσαλονίκης όπου ολοκλήρωσε την καριερα του.

Είναι πατέρας της δημοσιογράφου Αντιγόνης, ενώ η οικογένειά του χτυπήθηκε από τη μοίρα τον Αύγουστο του 1998 όταν σκοτώθηκε σε τροχαίο ο μονάκριβος γιός του, Γιώργος Λουκανίδης, ο πιο γνωστός γυμναστής της χώρας την περίοδο εκείνη.

Συλλυπητήρια

Τα συλλυπητήριά του για το θάνατο του Τάκη Λουκανίδη, τον οποίο χαρακτηρίζει ως έναν από τους πληρέστερους Έλληνες ποδοσφαιριστές, εξέφρασε με δήλωσή του ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης. «Μία από τις μεγαλύτερες μορφές του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν είναι πια κοντά μας. Ο Τάκης Λουκανίδης υπήρξε ένας από τους πληρέστερους και σπουδαιότερους ποδοσφαιριστές και εκπρόσωπος μιας άλλης εποχής, αυτής του ρομαντισμού. Η απώλειά του σκόρπισε θλίψη όχι μόνο στο ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά σε ολόκληρο τον ελληνικό αθλητισμό. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του», ανέφερε ο κ.Βασιλειάδης.

Τα συλλυπητήριά της για την απώλεια του Τάκη Λουκανίδη, εξέφρασε με ανακοίνωσή της η αναπληρώτρια Τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β΄ Αθηνών, Άννα Καραμανλή.  «Το ελληνικό ποδόσφαιρο θρηνεί την απώλεια του σπουδαίου  Τάκη Λουκανίδη. Ο Τάκης Λουκανίδης υπήρξε  κορυφαία φυσιογνωμία και ένας από τους πληρέστερους  Έλληνες ποδοσφαιριστές όλων των εποχών. Το όνομά του συνδέθηκε κυρίως με την ομάδα του Παναθηναϊκού την οποία υπηρέτησε με επιτυχία για πολλά χρόνια, αλλά και με την Εθνική μας ομάδα. Με το σπάνιο ταλέντο του και την ακεραιότητα του χαρακτήρα του κέρδισε το σεβασμό και την εκτίμηση όλων των Ελλήνων φιλάθλων. Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στους οικείους του και στην οικογένεια του Παναθηναϊκού» αναφέρει η ανακοίνωση της κας Καραμανλή.

Συλλυπητήρια για το θάνατο του Τάκη Λουκανίδη εξέφρασε η ΕΠΟ, μέσω της ιστοσελίδας της. Αναλυτικά το μήνυμα της ποδοσφαρικής ομοσπονδίας: «Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια για την απώλεια του μεγάλου Τάκη Λουκανίδη στην οικογένεια και τους οικείους του.
Ο Τάκης Λουκανίδης, από τις μεγαλύτερες μορφές που ανέδειξε ιστορικά το ελληνικό ποδόσφαιρο, ήταν ένα μοναδικό ταλέντο και μια ξεχωριστή προσωπικότητα, που κυριολεκτικά έγραψε ιστορία στα γήπεδα της xώρας και τίμησε τη φανέλα της Εθνικής μας Ομάδας. Στη διάρκεια της μεγάλης καριέρας του ένωσε, ενέπνευσε, δίδαξε, προσέφερε… Η απώλεια του γεμίζει θλίψη σύσσωμο το ελληνικό ποδόσφαιρο.»

«Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη και τα ειλικρινή της συλλυπητήρια για τον θάνατο του Τάκη Λουκανίδη, ενός από τους σπουδαιότερους αθλητές στην ιστορία του συλλόγου». Με ανακοίνωση της η ΠΑΕ ΑΕΚ εξέφρασε με τη σειρά της τα δικά της συλλυπητήρια για τον θάνατο του θρυλικού Τάκη Λουκανίδη.

Συλλυπητήρια για τον θάνατο του Τάκη Λουκανίδη έστειλε η ΠΑΕ ΑΕΚ μέσω των κοινωνικών δικτύων. Αναλυτικά το μήνυμα των «κιτρινόμαυρων»: «Σύσσωμη η οικογένεια της ΑΕΚ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά της για την απώλεια του Τάκη Λουκανίδη, ενός από τους πιο μεγάλους ποδοσφαιριστές που ανέδειξε το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η ΠΑΕ ΑΕΚ, οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές και οι φίλαθλοι της ομάδας συμπαρίστανται στο πένθος της οικογένειας του εκλιπόντος.»