Παραιτήθηκε ο Στάθης Μαρίνος από υποψήφιος Διοικητής του ΕΦΚΑ

Αποσύρθηκε από τη διαδικασία επιλογής και διορισμού Διοικητή στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, ο Στάθης Μαρίνος, μετά τις αντιδράσεις από τη ΝΔ για επαγγελματική σχέση που διατηρούσε με την ΗΔΙΚΑ. Ειδικότερα, ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης, παρουσίασε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία, ο κ. Μαρίνος μετείχε σε ΕΠΕ η οποία είχε επαγγελματική συνεργασία με την ΗΔΙΚΑ, της οποίας είναι σύμβουλος από το 2015.

Ο κ. Μαρίνος με επιστολή του προς την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, αναφέρει ότι “για λόγους ευθιξίας και μετά τον επικοινωνιακό πόλεμο εναντίον του από την αξιωματική αντιπολίτευση”, αποσύρεται από τη διαδικασία επιλογής και διορισμού Διοικητή στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης.

Η επιστολή

“Όπως υποστήριξα και ενώπιον των βουλευτών-μελών της αρμόδιας επιτροπής, τίποτα το μεμπτό δεν υπάρχει στην πρόταση διορισμού μου στη θέση του Διοικητή του ΕΦΚΑ όπως και στην επαγγελματική μου σχέση με την ΗΔΙΚΑ, παρά την προσπάθεια δημιουργίας στρεβλών εντυπώσεων”, αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Μαρίνος και δηλώνει: “Αποσύρομαι από τη διαδικασία γιατί δεν θέλω να δημιουργήσω πρόβλημα στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και στην προσπάθεια που κάνει για να σταθεί στα πόδια του το Δημόσιο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης. Εξακολουθώ να θέτω στη διάθεση της κυβέρνησης τις επιστημονικές και τεχνικές μου γνώσεις, για την υποστήριξη του έργου της”.

Η αναβολή

Η πρόταση διορισμού του κ. Μαρίνου στη θέση του Διοικητή του ΕΦΚΑ επρόκειτο σήμερα να ψηφιστεί από την Επιτροπή Ακροάσεων της Βουλής. Η διαδικασία είχε εκκινήσει χθες και τα κόμματα είχαν τοποθετηθεί αλλά λόγω απουσίας της βουλευτού Εύης Καρακώστα από τη χθεσινή συνεδρίαση, η ψηφοφορία μεταφέρθηκε για σήμερα το μεσημέρι στις 14.45.

Λίγο μετά τις 16.00, ο Πρόεδρος της Βουλής ενημέρωσε ότι την Επιτροπή για την επιστολή του κ. Μαρίνου και την αναβολή, ως εκ τούτου της διαδικασίας, έκφρασης γνώμης για τον διορισμό νέου διοικητή του ΕΦΚΑ.

Θέμα ηθικής τάξεως είχε εγείρει χθες η ΝΔ και είχε καλέσει τον Ευστάθιο Μαρίνο να μην επιμείνει στο διορισμό, καταγγέλλοντας ότι συνεταίρος του σε ΕΠΕ “έπαιρνε” δουλειές με απευθείας αναθέσεις από την ΗΔΙΚΑ, την ίδια ώρα που ο κύριος Ε. Μαρίνος είχε θέση συμβούλου στην ΗΔΙΚΑ. Ο ίδιος ο Ευστάθιος Μαρίνος είπε ότι έχει μεταβιβάσει τις μετοχές του στην ΕΠΕ ενόψει του διορισμού του στη θέση του Διοικητή του ΕΦΚΑ και ότι από τη θέση συμβούλου στην ΗΔΙΚΑ δεν έπαιρνε εκείνος αποφάσεις για τις αναθέσεις, συνεπώς δεν υπάρχει θέμα ηθικής τάξεως.

Ανακοίνωση της ΝΔ σχετικά με την απόσυρση της υποψηφιότητας του κ. Μαρίνου για τη διοίκηση του ΕΦΚΑ

«Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη!», σχολίασε η ΝΔ με ανακοίνωσή της σχετικά με την απόσυρση της υποψηφιότητας του κ. Μαρίνου για τη διοίκηση του ΕΦΚΑ.