Δήμαρχος Ραφήνας: Πλαστογράφησαν την εντολή εκκένωσης – Απάντηση Περιφέρειας Αττικής:

Σε διευκρινίσεις σχετικα με σημερινές δηλώσεις του δημάρχου Ραφήνας – Πικερμίου, Βαγγέλη Μπουρνούς, σχετικά με τη συνεδρίαση Συντονιστικού Οργάνου το βράδυ της πυρκαγιάς, προχώρησε η Περιφέρεια Αττικής.

Στις καταγγελίες του κ. Μπουρνούς ότι πλαστογραφήθηκε έγγραφο, στο οποίο φαίνεται ότι συνεδρίασε Συντονιστικό Όργανο, κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς και δόθηκε εντολή εκκένωσης, η Περιφέρεια απαντά:

«Το Πρακτικό της έκτακτης Συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου που έλαβε χώρα στην Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής στις 23/7, δεν δύναται να πλαστογραφηθεί, καθώς τα Πρακτικά ενός Συλλογικού οργάνου συντάσσονται και επικυρώνονται δεόντως και αποστέλλονται στους συμμετέχοντες σε αυτό όπως και έγινε στη συγκεκριμένη περίπτωση».

Στο Πρακτικό αυτό, περιγράφεται η κατάσταση της μεγάλης πυρκαγιάς, οι δράσεις και οι ενέργειες των αρμόδιων φορέων εκείνες τις δραματικές ώρες, προσθέτει η Περιφέρεια, η οποία αναφέρει ότι το έγγραφο δεν αναφέρεται σε απόφαση «εκκένωσης».
«Το έγγραφο δεν προχωρά σε κανενός είδους αξιολογικές κρίσεις έναντι ουδενός παράγοντα ή φορέα», διευκρινίζεται σχετικά.

Όπως είπε ο Δήμαρχος Ραφήνας το πρωί μιλώντας στον ΑΝΤ1, η πλαστογραφία προήλθε από την αναπληρώτρια σε θέματα Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, Ιωάννα Τσούπρα, η οποία προσκόμισε έγγραφο στο οποίο φαίνεται ότι συνεδρίασε Συντονιστικό Όργανο, με τη συμμετοχή του ιδίου αλλά και του δημάρχου Διονύσου κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς, στο οποίο μάλιστα αναφέρεται ότι στον κ. Μπουρνούς δόθηκε εντολή εκκένωσης της περιοχής. Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Ραφήνας ισχυρίζεται ότι το Συντονιστικό δεν συνεδρίασε ποτέ.

«Αυτοί είναι πολλοί και εγώ είμαι ένας, αλλά έχω τις αποδείξεις στα χέρια μου, θα τις καταθέσω και τότε θα δούμε ποιος θα πάει φυλακή», είπε ο κ. Μπουρνούς και αναφερόμενος στα αποδεικτικά στοιχεία έκανε λόγο για μάρτυρες και υλικό από τις κάμερες διαχείρισης της κυκλοφορίας.

«Αναφέρεται ότι μου έδωσαν προφορική εντολή εκκένωσης», υπογράμμισε διαψεύδοντας σε κάθε τόνο ότι είχε λάβει τέτοια εντολή. Μάλιστα, είπε πως ο δικηγόρος του θα καταθέσει μηνύσεις, καθώς επιχειρείται να μεταφερθούν οι ευθύνες.