Επεισόδια στην πορεία διαμαρτυρίας για την εκκένωση της βίλας Ζωγράφου

Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Δευτέρας 13 Μαρτίου 2017 η πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στην εκκένωση της βίλας Ζωγράφου, που πραγματοποιήθηκε στους κεντρικούς δρόμους της περιοχής Ζωγράφου. Επεισόδια σημειώθηκαν στην οδό Γεωργίου Ζωγράφου όταν διαδηλωτές πέταξαν μάρμαρα και πέτρες προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες για να απωθήσουν τους διαδηλωτές. έριξαν δακρυγόνα και βομβίδες κρότου λάμψης.

Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία Γαρδένιας και είχε κατεύθυνση τη βίλα Ζωγράφου και συμμετείχαν αλληλέγγυοι καθώς επίσης και μέλη συλλογικοτήτων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Νωρίτερα το πρωί, η αστυνομία προχώρησε στην εκκένωση των καταλήψεων στη Βίλα Ζωγράφου και σε κτίριο στην οδό Αλκιβιάδου, μετά από αιφνιδιαστική επιχείρηση που έκανε το πρωί της Δευτέρας 13 Μαρτίου 2017.

Στη διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής μεταφέρθηκαν 127 Σύροι πρόσφυγες που απομακρύνθηκαν από την κατάληψη της οδού Αλκιβιάδου στην Αθήνα, ενώ 7 άτομα προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ από τη Βίλα Ζωγράφου, όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, για την εκκένωση των δύο καταλήψεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία, οι επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν ύστερα από εγκλήσεις των ιδιοκτητών και εισαγγελική παραγγελία. Η Βίλα Ζωγράφου αναμένεται να αποδοθεί στο δήμο Αθηναίων, ενώ το κτίριο της οδού Αλκιβιάδου ανήκει στον Ερυθρό Σταυρό και πρόκειται να διαμορφωθεί σε δομή για ασυνόδευτα παιδιά.